Asa as putea sa denumesc acest fel de mancare. Pentru ca afara s-a facut frig felul nostru de a manca se va modifica. Intotdeauna mi-a placut sa gatesc la cuptor deoarece inseamna efort minim cu efect maxim. De data asta am avut un rasol de vita pe care l-am vrut in sos de rosii dens si aromat. Carnea de vita trebuie gatita astfel incat sa nu devina o talpa de pantof, iar aceasta vita in sos de rosii a fost suculenta, frageda si aromata.
Dificultate-simplu
Timp-4h-4,30h, da 4 ore, nu glumesc
Cost-medium
Ingrediente
- 1000g de rasol de vita, spalata si taiata bucati
- 2 cutii de rosii in bulion, de 400g, cuburi
- O ramurica de cimbru
- 4 foi de dafin
- Cateva frunze de busuioc
- Sare de mare
- Piper proaspat macinat
- Am folosit un vas de lut cu peretii grosi, dar merge si o cratita normala
Mod de preparare
In vasul care urmeaza sa meaga la cuptor, recomand cu caldura un vas de lut cu capac, puneti carnea, rosiile cubulete si sosul, o ramurica de cimbru, 3 foi de dafin, nu pune sarea de acum, ca lichidul se va reduce si te trezesti ca ai facut-o potroaca, si un pahar cu apa. Se copera si se da la foc mediu la cuptor. Acum, trebuie sa va spun ca acest fel il puneti la cuptor pe la 10 dimineata daca intentionati sa mancati pe la un 14-14,30. in schimb este foarte simplu de facut, pentru ca o mai verifici la un interval de o ora si adaugi la sfarsit sare, piper proaspat macinat si frunzele de busuioc rupte cu mana, deci iti vezi linistita de treaba ta pana cand o scoti de la cuptor. Pe o vreme ca asta rece si ploiasa este o mancare perfecta pentru weekend, unde mai pui ca iti face si cald in casa!
Tips
Eu am mancat-o in prima zi cu piure de cartofi si salata de ardei copt iar a doua zi cu paste fierte, amestecate cu putin unt si putintel ulei de masline si parmezan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!