M-am gandit ca aroma lamaiei ar merge perfect cu carnea de pui si ceva smantana pentru cremozitate. Este un fel de mancare mai exotic, cu gust acrisor dar cremozitatea si aroma de lamaie il fac o combinatie interesanta cu un orez fiert simplu in apa si la final amestecat cu o lingura de ulei de orez.
Dificultate-usor
Timp-20min
Cost-mediu
Ingrediente
- Un piept de pui, taiat cubulete sai chiar si
- 2 pulpe de pui dezosate, depinde ce ai prin casa
- Coaja rasa de la o lamaie
- O lamaie cubulete
- 200ml de smantana dulce 30%, eu o iau de obicei din MegaImage, acele cutii roz, micute, care se pastreaza perfect in frigider si le folosesc de cate ori am nevoie
- 2lingurite de zahar
- Jumatate de lingurita de ghimbir
- Jumatate de lingurita curry
- Sare de mare
- Piper alb si verde proaspat macinat
- 3linguri ulei de orez
Mod de preparare
Se taie cubulete pieptul de pui sau pulpele dezosate.
Se rade coaja de la lamaie. Tai lamaia in 2 si incepi sa indepartezi partea alba cu un cutit, dupa care tai cubulete lamaia. Indepartezi si samburii, evident.
Intr-o tigaie mare, sau un wok, pui uleiul de orez si puiul la calit, curry si ghimbirul, amesteci, si cand este aproape gata adaugi cubuletele de lamaie. Tii pe foc 10min pana lamaia a fiert si a lasat in urma un sos acrisor care imbiba carnea de pui. Adaugi zaharul pentru a mai taia din aciditate si smantana dulce, care este rezistenta la fiert si fierbeti totul inca 3-4 min. Adaugati si coaja de lamaie, mai fierbeti 2-3 min si este gata.
Separat fierbi orezul in apa pana aproape este fiert, dupa care il acoperi cu un capac, dai focul tare 10secunde dupa care il stingi si lasi cu capacul pus ca sa se poata face la abur. Sau il pregatesti la abur de la inceput. Dupa 10 minute este perfect. Se adauga sare de mare, ulei de orez sau unt, dupa preferinta si piper proaspat macinat.
Tips
Este foarte simplu de preparat si daca iti plac mancarurile acrisoare, incearca-l acasa pentru ca se prepara rapid.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!