Pasta

Rigatoni cu spanac si gorgonzolaCata zapada este afara!!! Cred ca nu am mai vazut asa zapada de cativa ani buni; si asta pentru ca tot vorbeam cu o colega, ca la noi nu a fost iarna, ci o toamna prelungita, dupa care iarna a venit asa,din intamplare, intr-o duminica...
A dat Dumnezeu iarna de nu o putem duce-cum ar zice mamaie.
Daca nu trebuie sa ajungi nicaieri la o ora fixa, daca nu trebuie sa fii in alt oras sau ar trebui sa faci cateva drumuri, iarna este foarte amuzanta. Te face sa rascolesti debaraua in cautarea saniei, sa iti pierzi manusile la bulgarit (toata lumea stie ca manusile te impiedica sa faci bulgari perfecti), sa vii cu zapada in par si prin buzunare dupa ce te-ai trantit benevol in zapada groasa.
Am facut o reteta verde, cu spanac, ca sa imi dea forta sa ma bat cu zapada dar foarte rapida, ca sa nu imi ia din timpul de joaca! Va amintiti ca atunci cand eram copii si ne jucam “pe-afara” cel mai rau era cand te striga la masa?


Rigatoni cu ciuperci si sos de rosii
Imi plac la nebunie pastele si de curand am o slabiciune pentru rigatoni! De ce? Cum de ce? Poti explica de ce iti place ceva? Poti explica de ce iti displace cu insistenta altceva? 
Revenind, nu pot sa explic de ce anume imi plac, dar imi plac!
Pentru ca rigatoni sunt mari, sunt perfecti pentru ingrediente taiate grosolan, ceea ce le face mai gustoase in opinia mea. Am ales ciupercile pentru ca e plina piata de ele, sunt mari si carnoase si merg perfect cu un sos gros de rosii, o aroma subtila de usturoi, la care a adaugat un strop de ardei iute.


Paste mare e monti—Paste mare si munte

Ingrediente
Paste antidepresie                         Macaroane alla diavola

           Rigatoni con spinaci e ricotta

Reguli pentru prepararea pastelor


  
               Tipuri de paste


               Valoarea nutritionala a pastelor

                                   Scurta Istorie a pastelor