Gatitul ca o joaca de copii! Simplu, distractiv si delicios. Kitchen is my playground! Simple, fun and delicious.
12 septembrie 2010
Pasta ai formaggi
Pasta ai formaggi este unul din felurile mele favorite de pasta. Probabil ca ai mancat genul acesta de paste la un restaurant cu specific italian si ti s-a parut greu de facut acasa. Secretul pastelor este doar calitatea ingredientelor folosite.
Pasta sunt de fapt un fel de mancare foarte satios, care se face foarte repede si este foarte gustos.
Dificultate-foarte simplu
Timp-15min
Cost-mediu
Ingrediente
Pentru 2 persoane
100ml smantana dulce 30% grasime, in loc de panna
50g branza brie
50g branza regina blue
50g emental sau o branza topita
300g paste cu suprafata mai mare, papardelle, fusili
Eu am ales aceste branzeturi pentru ca sunt favoritele mele, dar puteti combina dupa gustul fiecaruia diverse branzeturi, conditia branzeturilor este sa se dizolve pe foc in panna, sau smatana, adica trebuie sa fie de tip branza topita, cedar, tip cas, cascaval....
Mod de preparare
Se pune la fierb cam 3-4 litri de apa intr-o oala. Atunci cand fierbe se aduga 30g sare si pastele. Se fierb pastele conform timpului recomandat de producator, al dente, se scot se scurg bine de apa si se pun in cratita in care preparati sosul de branzeturi si se mai fierb impreuna cu sosul pentru inca 2 min.
In timp ce ai pus la fiert apa pentru paste, intr-o cratita mare, in care sa incapa pastele, incepi sa prepari sosul de branza. Pui panna, sau echivalentul ei, smantana dulce, daca esti la dieta o poti inlocui cu lapte dulce, dar pui mai putin, cam 60-70 ml, il lasi sa se incalzeasca si adaugi branzeturile taiate mic si incepi sa amesteci pentru a lichefia branzeturile in panna sau laptele dulce. Atunci cand sunt compozitia s-a omogenizat, il poti trage de pe foc, dar de obicei sosul este gata in acelasi timp cu pastele. Scurgi bine de tot pastele si le pui in sosul fierbinte si mai tii pe foc mediu pentru inca 2 min, dupa care pui pastele in farfurie, adaugi piper dupa gust si mananci!
Se consuma calde, pentru ca pe masura ce se racesc se intareste si sosul.
Tips
Se combina cu un vin alb. Sunt ideale pentru un pranz sau o cina rapida. Pentru paste perfecte citeste te rog regulile generale pentru prepararea pastelor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!