Pate-ul de masline verzi, tapenade sau pasta de masline este un antipasti foarte simplu si savuros.
Este un pate cu aroma mediteraneeana, deoarece ingredientele sale sunt specifice zonei. Aceasta mixtura are gust pregnant de masline si este in incelasi timp cremos datorita untului pe care daca o gusti o data nu vei mai cumpara niciodata asa zisul pete de masline din comert. In plus, este atat de simplu de facut acasa si de tinut in frigider in recipient inchis incat nu stiu de ce as cumpara asa ceva.
Dificultate-foarte simplu
Timp-15min
Cost-mediu
Ingrediente
- 300g de masline verzi cu oregano, se gasesc ca atare la supermarket
- 50g unt, 80%grasime, topit la microunde sau pe foc
- O lingurita de capere din saramura, spalate si scurse
- O ingurita de piper verde din saramura, spalat si scurs
- 2 linguri ulei extravirgin de masline
- Jumatate de catel de usturoi, optional
Mod de preparare
Tai maslinele astfel incat sa indepartezi si samburii, le pui intr-un castron de mixer sau in robotul de bucatarie, adaugi piperul si caperele, uleiul si catelul de usturoi si mixezi pana obtii un piure. Adaugi putin cate putin untul lichefiat si mai mixezi pana obtii un piure de consistenta omogena si usor lichid, cam ca o smantana. Il pui intr-un recipient care se inchide ermetic la frigider si il consumi in min 1 ora de stat la frigider. Atunci cand il vei lua din frigider va avea o consistenta solida, tocmai bun de intins pe paine prajita sau pe crackers.
Tips
Fie ca il pui pe o felie de paine prajita, fie ca il folosesti usor diluat cu lamaie ca sos pentru un peste natur este sanatos si iti aduce uleiuri esentiale in dieta ta zilnica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!