Dificutate-simplu
Timp-60-90 de min
Cost-ieftin
Ingrediente
- 4-5 linguri ulei de masline extra-virgin
- 1-2 catei de usturoi
- 3-4 frunze de busuioc proaspete, rupte cu mana
- 1 ceapa medie, tocata
- 2-3 fire de cimbrisor
- 900-1000g rosii proaspete taiate cubulete, sau din conserva, depinde de anotimp
- 400ml apa
- Sare de mare grunjoasa, dupa gust
- Zahar, 1-2linguri, depinde cat de dulci sunt rosiile, pentru ca sosul nu trebuie sa fie aspru
Mod de preparare
Se taie usturoiul feliute subtiri, se toaca ceapa marunt si se calesc in uleiul de masline extravirgin, se adauga rosiile cubulete si firele de cimbrisor. Adagi apa si lasi fara capac pe foc mic, min 60 de min, astfel incat se fierbe, se reduce si devine consistent si daca nu vi se pare suficient de consistent NU adauga in niciun caz faina sau altceva, mai lasa-l sa fiarba putin si sa scada. Sosul trebuie sa fie dens iar rosiile trebuie sa isi piarda integritatea. Dureaza mult, dar nu trebuie sa stai langa el, doar sa mai amesteci din cand in cand. La sfarsit se adauga frunzele de busuioc proaspat rupte in bucati cu mana.
Tips
Il poti folosi cu paste sau la lasagna. Este un sos de baza in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!