Dificultate-medie
Timp-20min
Cost-mediu
Ingrediente
- 4 portii
- 2buc piept pui dezosat
- 200 g inimi de palmier conservate, le gasesti in supermarket
- 200 g fasole chinezeasca,
- 2 lingurite zahar
- 2 lingurite sofran indian, adica praf obtinut din floarea de ghimbir, asa ca il puteti inlocui cu ghimbir,cucurma, de la taraba mea favorita din Piata Matache
- 1 lingurita curry
- 1/2 lamaie
- ulei de orez
- sos soia
- 400 g taitei de orez
Mod de preparare
Se taie puiul cubulete sau fasii, dupa cum iti vine mai usor, se freaca bucatele cu cucurma, lamaie si curry si se lasa 2-3 ore sa se intrepatrunda aromele
Se pun 2-3 linguri de ulei de orez in wok, se adauga puiul si timp de 10min se amesteca in timp ce sa face puiul. Se adauga fasolea si se lasa pana se inmoaie, asta daca nu este din conserva.
Separat, in alta tigaie, se caramelizeaza zaharul si se stinge cu zeama din conserva de inimi de palmier si cu apa de la taitei+zeama de lamaie (care se fierb si ei pe undeva!). Se adauga acest sos peste pui, se adauga si inimile de palmier. Se da de 2-3 ori in clocot, se adauga si sos soia pana ce sosul devine auriu. Se scade pana la consistenta dorita si se serveste impreuna cu taiteii de orez fierti in apa cu sare, al dente totusi!
Tips
Este un fel de mancare exotic si fin care va pune in valoare talentele de bucatar si mai ales originalitatea, asa ca , daca vreti sa impresionati, faceti pui in sos dulce acrisor cu inimi de palmier!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!