Istoria si traditiile focacciei sunt mult mai complexe ca si reteta sa care este simpla si usor de de facut!
Dificultate-simplu
Timp-10min plus timp de crescut si cuptor 2-3 ore
Cost-foarte ieftin
Ingrediente
- 750 g faina
- 2 pliculete drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita sare de mare grunjoasa
- 300ml apa
- 50ml ulei de masline extravirgin
- 50ml vin alb
- 1 ou
- 300g rosii cherry, rosii sau galbene
- ½ lingurita de oregano uscat
- 2-3 linguri de masline extravirgin pentru stropit focaccia inainte de a o baga la cuptor
Mod de preparare
Intr-un castron se pune drojdia, sarea, zaharul si apa. Se amesteca bine pana se dizolva drojdia. Se adauga uleiul, vinul, oul si faina astfel incat sa se obtina un aluat. Se lasa sa creasca, la caldura, pentru macar 2 ore, cand isi dubleaza volumul. Se pudreaza masa, blatul de bucatarie cu putina faina, se rastoarna aluatul si se intinde o foaie de 1-1,5 cm grosime. Se aseaza in tava in care ai pus hartie de copt, daca nu ai hartie de cot presari tava cu malai. Impingi cu degetele aluatul pentru a realiza mici adancituri in aluat, astfel incat atunci cand presari oregano si ulei sa ramana acolo unde le-ai presarat. Tai rosiile cherry in jumatate si le apesi in aluat.
Dai tava la cuptor pentru 30-40min, verifici sa vezi daca s-a facut si o lasi sa se raceasca. O pastrezi in punga in frigider si o pui putin la microunde inainte de a o manca.
Tips
Este o paine aromata si cu toping, pe care o poti manca la supa de rosii, sau poti aduna sosul unei delicioase salate de rosii si branza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!