01 septembrie 2010

Inghetata de migdale pralinate



Inghetata de migdale pralinate!!!! Cum sa nu salivezi cand auzi asa ceva? Este o inghetata crocanta, cu bucati mari de migdale prajite si imbracate intr-o "hainuta" subtire de caramel crocant.Este delicioasa si merge de minune cu o cafea cu frisca si o conversatie usoara!


Dificultate-medie

Timp-40min
Cost –scumput



Ingrediente

  • 125g de migdale neprajite
  • 250ml frisca lichida
  • 3-4 picaturi de esenta de migdale
  • 3-4 linguri de zahar brun pentru inghetata
  • 5-6 linguri zahar brun pentru pralinarea migdalelor
  • Mai ai nevoie de hartie de copt si un mixer/blender bun

Mod de preparare

50g de migdale se fac pasta in felul urmator: se pune o oala cu apa la fiert si atunci cand clocoteste se arunca migdalele si se tin 3-5 minute,se scurg, se lasa sa se raceasca dupa care se freaca cu un prosop sau se ia fiecare migdala, ca nu sunt multe, si se apasa ca sa se indeparteze coaja.



 Se pun intr-un bol/pahar de mixer, inalt ca altfel vei avea neplacuta surpriza sa ai pasta de migdale pe fata, impreuna cu 3-4 linguri de apa calda si se mixeaza pana obtii o pasta. Daca ai blender este la fel de simplu si nici nu stropesti bucataria. Bati frisca pana obtii o frisca tare, o amesteci cu pasta de migdale, esenta de migdale, adaugi zahar dupa gust, si o dai la frigider pana pralinezi migdalele.



Migdalele le prajesti putin in cuptor pana devin aurii, dupa care faci intr-o tigaie un zahar caramel, adica pui zaharul si astepti sa se topeasca, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, adaugi toate migdalele, intregi, scuturi din cand in cand tigaia ca sa se acopere bine de tot migdalele, dupa care torni totul pe o farfurie acoperita cu hartie de copt si lasi sa se raceasca.

Ai grija la zaharul caramelizat ca daca te stropesti arde al naibii de tare, asa ca manevreaza totul cu blandete.
Dupa ce movilita ta de migdale s-a racit, o iei cu totul si o pui intr-o punga, o invelesti cu un prosop si incepi sa dai in ea cu un ciocan de carne sau un ciocan obisnuit pana sesizezi ca s-au cam spart migdalele. Nu macina migdalele, doar spargele cat de cat, mai mare ca sa dea bine.

Pastrezi cateva pentru ornat, cateva le rontai tu ca sunt bune, iar restul le arunci in frisca ta cu pasta de migdale din frigider. Gata, ai terminat inghetata. O pui intr-o tava de chek la congelator si astepti sa inghete.

Tips
Este o inghetata delicioasa dar un pic mai grea decat cea de fructe, asa ca atunci cand faci portiile sa stii ca o felie de grosime 1cm este suficienta pentru o persoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!