Daca esti in post si nu folosesti ghiveciul de legume ca si garnitura la friptura, este o buna idee sa adaugi o conserva de naut fiert in apa sau o conserva de fasole rosie boabe, scurse bine, pentru ca in acest fel ii dai consistenta si un plus de proteine.
Dificultate-simplu
Timp-15min plus 60 min stat la cuptor
Cost-ieftin
Ingrediente
Timp-15min plus 60 min stat la cuptor
Cost-ieftin
Ingrediente
- Practic aici intra orice leguma din sezon, dar eu am pus
- 2 cartofi rondele,
- 4 morcovi rondele
- 2 albituri taiate in 4, pe lung
- 1-2 fire de praz, taiat rondele groase, de 3cm
- 3 ardei frumosi, capia eventual, feliati mai grosolan
- O varza mica sau ¼ dintr-o varza normala
- O vanata mare, rondele de 1 cm
- Un dovlecel, rondele de 1cm
- Cateva ciuperci taiate in 4 sau daca sunt mici lasati-le intregi
- 5-6 linguri de ulei extravirgin de masline
- Piper proaspat macinat
- Putin cimbru crengute
- 3-4 foi de dafin
- Sare de mare grunjoasa
Speli si tai legumele. Le pui pe toate intr-o cratita, adaugi 5-6 linguri de ulei extravirgin de masline, foile de dafin, cimbrul si 150ml apa. Pui capac si o dai la cuptor pentru 30-40 de min, dupa care o tii fara capac, ca sa rumenesti putin legumele. Sarezi si piperezi.
Tips
Cand il dai la masa il poti da cu un fir de ulei de masline si piper proaspat macinat. Este o garnitura usoara pentru carne sau peste.
Nicole, ghiveciul mi se pare a fi una din cele mai versatile mancaruri. E un fel de intruchipare a principiului ”vezi ca ti se strica in frigider”. Am descoperit ca e si mai bun daca pui seminte de marar. De fapt, semintele de marar mi se par a fi un condiment colosal. Si unde mai pui ca e pur romanesc, asa ca traditionalistii nu au de ce sa strambe din nas...
RăspundețiȘtergereAi perfecta dreptate Gabi! Stii,chiar azi am luat seminte de marar din Piata Matache, de la taraba cu minuni!
RăspundețiȘtergereNu ma gandisem sa pun, dar sa stii ca data viitoare pun!
interesant...
RăspundețiȘtergere