Gatitul ca o joaca de copii! Simplu, distractiv si delicios. Kitchen is my playground! Simple, fun and delicious.
08 octombrie 2010
Cosulete cu legume
Cosuletele cu legume sunt o varianta a unui pachetel de legume in aluat. Poti folosi legumele pe care le ai deja in frigider. V-am spus ca imi place sa ma uit sa vad ce am prin frigider si apoi sa improvizez ceva gustos si rapid! Asa ca foloseste la maximum ceea ce ai uitat prin frigider: un morcov, un ardei gras galben sau capia, un dovlecel, o “ramasita” de bacon, depinde doar de ce ai prin frigider. Ciupercile sunt foarte bune pentru reteta asta, asa ca nu le evitati!
Eu am folosit ardei gras si dovlecel. Este simplu de facut si ai pentru cateva zile o gustare sanatoasa pe care o poti lua la pachet ca sa nu mai apelezi la eterna merdenea!
Dificultate-simplu
Timp-15min, plus timpul de crescut si de cuptor
Cost-ieftin
Ingrediente
1.Umplutura
3 ardei grasi taiati cubulete
1 dovlecel taiat cubulete
200 g cas, sau cascaval, simplu sau afumat
Cimbrisor verde, cateva fire sau cimbru verde, dupa preferinta
Sare de mare
Piper proaspat macinat
2 linguri de maslin extravirgin
Cascaval Gouda sau Cedar pentru toping
2.Aluat simplu
250ml apa
1 pliculet drojdie uscata
2 linguri zahar
1 lingurita sare de mare
50 ml ulei
700g faina
1 ou
Mod de preparare
Aluatul se prepara primul:
Drojdia, sarea, zaharul si apa se amesteca pana la omogenizare. Se adauga uleiul si oul. Se amesteca si se adauga faina. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, la un loc cald. Se intinde o foaie de jumatate de cm, de forma dreptunghiulara.
Legumele
Se prepara legumele in timp ce asteptam sa creasca aluatul. Se curata si se taie legumele in cubulete si se trag la tigaie in ulei de masline extravirgin. Se adauga sare, piper si cimbrisor. Se lasa la racit.
Asamblarea
Se pune topingul de legume, se rade casul sau cascavalul si se ruleaza ca o clatita, ca o rulada. Se taie felii groase de 3 cm si se pun in tava, ca niste mici cilindri, se dau la cuptor pentru 30min, si cand sunt aproape facute se aseaza felia de gouda sau chedar ca sa le acopere. Se mai tin 4 min si se scot. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza acoperite in frigider.
Tips
Sunt foarte bune calde. La un picnic sunt un adevarat succes. Poate fi painea pentru un gratar in aer liber!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!