Este vremea conopidei! Citeam, nu demult pe un blog culinar cu specific Italian ca una din regulile Bucatariei Italiene este sa gatesti cu legumele si fructele de sezon. Dar puteti citi mai multe despre Cultura Bucatariei Italiane intr-un post, dintr-un blog tare drag mie, Memorie di Angelina http://memoriediangelina.blogspot.com/2009/08/italian-food-culture-primer.html
Asa ca am luat o capatana de conopida, potrivita, am adaugat branza, sos bechamel si oua si gata! A iesit o delicioasa conopida gratinata pe care am folosit-o ca si garnitura.
gasesti reteta pe pagina de Garnituri a Smart Gourmet
Dificultate-medie
Timp-60min
Cost-mediu
Ingrediente
- O capatana de conopida, curatata si desfacuta in buchetele, cred ca au fost cam 700g de conopida
- 500ml lapte
- 50g unt
- 50g faina
- Un praf de nucsoara
- 200g branza rasa, telemea, cascaval, cascaval afumat, ce ai la indemana sau le poti combina
- 2 oua
- Sare de mare
Mod de preparare
Se pune apa la fiert. Cand fierbe se adauga sare de mare si bucatile de conopida. Se lasa sa fiarba “al dente” dupa care se scot si se scurg bine de tot.
Intr-o cratita se prepara Sosul Bechamel: 50g de unt se topesc pe foc, se adauga faina si puti cate putin laptele. Se pune pe foc si se lasa sa se ingroase. Se adauga un praf de nucsoara si se lasa sa se raceasca. In acest sos se incorporeaza branza sau cascavalul, sau cate putin din amandoua si inca 2 oua.Jumatate din acest sos se amesteca cu bucatile de conopida iar restul se pune deasupra. Se pune totul intr-un vas la cuptor si se presara cu cascaval sau branza. Se lasa la cuptor pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste bine si prinde o crusta crocanta.
Tips
Se lasa sa se odihneasca pentru 5-10min dupa ce se scoate din cuptor pentru a o putea taia bine. Este o garnitura excelenta pentru pui, vita sau porc dar poate fi considerata un fel de mancare de unul singur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!