Piesa de rezistenta a bucatariei tale!
Iepure la cuptor
Am vazut din ce in ce mai des in supermarket iepure, carcasa, uneori si posterior,la diverse preturi: in Carrefour este aprox 35lei/kg, in magaziul de cartier unde este aprox 37 lei/kg, la Billa unde cred ca era 45lei/kg dar poate ca m-am uitat la posterior de iepure, nu carcasa- nu sunt extreme de sigura-iar in Lidl, cand este in promotie este aprox 20lei/kg-cnd nu e la promotie, nu este de loc-, dar sa fiu cinstita nu am luat niciodata de la Lidl ca atunci cand intram eu in magazine, domnul iepure era vandut de mult! Pretul este mare, dar de obicei o carcasa de iepure are 1-1,5kg, asa ca poti face ceva fancy de mancare, mai ales daca reusesti sa il iei la promotieJ!
Am auzit de multe ori ideea ca iepurele daca nu stii sa il prepari, nu este bun! Total gresit! Din experienta mea, cine zice asta, de fapt nu a mancat iepure, doar a auzit de el! Adevarul este ca iepurele are o carne foarte frageda, fara un gust distinct, doar ca este mai fin, si se gateste de fapt extrem de usor!
Eu am luat un iepure de casa- de fapt mi l-a adus un coleg, proaspat, curatat si marisor, din crescatoria socrului-deci intreaba si tu in jurul tau la serviciu, ca poate ai noroc! Era marisor si foarte bine curatat, asa ca, tot ce a trebuit sa fac a fost sa ma pun pe gatit.
Timp-1h si 40min
Cost-peste mediu, dar depinde de unde luati iepurele-ca de aia am dat preturile mai sus J
Dificultate –foarte simplu
Piept de pui marinat
Stiu ca tematica “pachetului” si “ce ne luam la pachet maine” am mai discutat-o, dar, pentru ca este o problema cu care ma confrunt seara de seara, tema ramane inca valabila.
Pastrav in pergament la cuptor
Imi place ca sambata si duminica sa mananc peste, asa ca sambata asta am profitat de o reducere la pastrav eviscerat din Carrefour care era 17 lei kilogramul si am luat 2 pastravi frumusei, pe care am dat exact 8,33 lei.
Partea draguta a fost ca erau gata curatati!
Timp de coacere-15-20min, timp de preparare 10min
Cost-mediu
Dificultate-foarte simplu
SUPA CREMA DE ROSII
Daca tot am terminat anul cu o supa crema de ciuperci de ce n-as incepe noul an cu o supa crema de rosii???
Un fel de tochitura de pui
Tochitura este un fel de mancare foarte des intalnit la restaurantele cu specific romanesc. Cate o data este mai bun, alta data trazneste de usturoi adaugat din belsug ca sa ascunda cumva ingredientele de proasta calitate sau pur si simplu asa este acolo reteta.
Astazi, pentru ca am trecut prin supermarket si ficateii de pui erau la oferta, m-am gandit sa fac o tochitura, sau un fel de tochitura, cu ficatei si carne de pui, ceva condimente si un sos bogat de rosii.
Dificultate-simplu
Timp 10min de pregatire, 40 de min de coacere
Cost-mediu
Mancare de rosii in trei stiluri diferite
Pizza la tine acasa
Creveti in sos de vin
Cum am gatit eu prima data fructe de mare, respectiv creveti, sau cum le zice in filmele americane shrimps
Pilaf cu pui
Vitel cu piper verde
Sau “filetto al pepe verde” cum ar zice italienii dar este doar varianta aromata si cremoasa pentru friptura simpla de vitel.
Supa de vita
Coq au vin
Peste la cuptor
Supa de ceapa
Pui dietetic
Supa crema de ciuperci
Tocanita de ciuperci cu pui si vin
Pui cu lamaie
Ciorba de fasole cu afumatura
Vita uitata la cuptor
Pangasius pane
Pui in sos dulce acrisor
Ficatei de pui aromati la ceaun
Barcute de vinete
Stiuca umpluta cu ierburi aromatice la gratar
Lasagna cu vinete
Vinete vegetariene umplute
Supa de pui
Pui aromat si infuriat
Ciorba bogata
Snitel simplu de pui
Porc mediteranean cu rosii, rozmarin si piper verde in oala de lut
Lasagna cu carne
Drob usor ca la oras
Toata lumea cred ca a auzit de drob de miel, dar de drob usurel de oras a auzit cineva???? Aici, in oras mielul e scump, nu il gasesti din timp, sau il gasesti pe tarabe indoielnice si atunci preferi siguranta oferita de ficatul de pui prembalat in pungi si mai cumperi si niste carne de vita tocata si gata ai tot ce-ti trebuie pentru un drob de casa!