07 noiembrie 2010

Coq au vin


Desi nu sunt un mare fan a bucatariei franceze, imi place la nebunie “coq au vin” sau cocos cu vin pe romaneste! Suna foarte pretios, dar adevarul este ca poti gati linistita acest fel de mancare pentru ca va iesi cu siguranta absolut delicios! Pui, pentru ca domnul cocos este rarisim in supermarket, ciuperci, si un sos gros de smantana aromata, vin alb sec, cimbru si doar o idee de usturoi. Aroma piperului verde si alb fac sosul o delicatesa!

Dificultate-simplu

Timp-30-40min
Cost-medium




Ingrediente

  • Un piept de pui
  • 700g ciuperci

  • 2-3 catei de usturoi, micuti, daca aveti usturoi de acela chinezesc doar 1 catel(chiar, toate chestiile sunt mici la chinezi, inclusiv pantofii sunt mai mici, dar usturoiul este de 2 ori mai mare!)

  • 200ml vin alb sec

  • 200ml smantana dulce, cea de la cutie, 30% grasime, cea care rezista la fierbere

  • 50g unt



  • cimbru

  • Sare de mare

  • Piper proaspat macinat, verde si alb, nu e obligatoriu verde, dar alb da

  • Patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Puiul se taie fasii si faci la fel cu ciupercile. Cureti usturoiul si il toci.

Intr-o tigaie mare, un wok sau o cratita incapatoare pune untul, usturoiul, puiul si ciupercile si lasa-le sa se caleasca. Nu-ti fie frica, nu se lipeste, ca ciupercile isi lasa apa!


Dupa 10min adauga vinul si lasa sa fiarba bine de tot inca 15-20min. Adauga smantana, sarea, piperul si mai fierbe 5 min.

Fierbe orez in apa, pune intr-o farfurie 2-3 liguri de orez, pune 2-3 linguri de coq-au-vin, presare niste patrunjel tocat, poate niste piper alb si ceva verde.


Tips
Da-l la masa, fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!