28 august 2010

Vinete vegetariene umplute



Vinetele, in sezon sunt atat de gustoase! Vinetele vegetariene umplute sunt un fel de mancare delicioasa facuta din ingrediente simple care se pot consuma ca atare sau ca si garnitura la carne.

Dificutate-medie

Timp-60min
Cost-ieftin


Ingrediente
  • 2-3 vinete frumoase
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mediu dat pe razatoarea mica
  • 2-3 ciuperci mari sau 200-300g ciuperci
  • 100ml ulei extravirgin de masline
  • 400g rosii fara coaja si taiate cubulete
  • Sare de mare
  • Piper proaspat macinat
  • Pentru servire 200g iaurt cremos sau smantana, daca vrei
  • Se poate presara ceva patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Se spala vinetele, se indeparteaza cotorul si se taie in bucati mari, care mai apoi sa fie umplute, astfel incat o vanata se poate taia cam in 3-4 bucati. Scobiti bucatile de vanata avand grija sa nu spargeti peretii. Intr-o tigaie se pun: ceapa, ardeiul gras, ciupercile, si ceea ce ai scos atunci cand ai scobit vanata, toate tocate.
 Se adauga uleiul si un capac si se tin pe foc pana devin o pasta omogena. Cam 15 min ar trebui sa stea pe foc, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust si cu ajutorul unei linguri se umplu vinetele. Se aseaza vinetele in tava, se adauga cele 400g de rosii cubulete si se da la cuptor la foc mediu cam 30min, pana vezi ca vanata umpluta este facuta.

Tips
Iaurtul cremos se poate amesteca cu cativa fulgi de usturoi pentru mai multa savoare.
Smantana se poate amesteca cu fire de ceapa fina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!