25 august 2010

Vinete de vara


Vinetele, bine gatite mi se par mie, care sunt o carnivora, cu gustul cel mai apropiat de carne. Pentru ca suntem in plin sezon, propun o mancare usoara de vinete.

Dificultate-medie
Timp-40min
Cost-scazut vara,toamna

Ingrediente

  • 1kg de vinete, asta poate insemna si o vanata mai mare
  • 1 ceapa mare
  • 100-150ml ulei extravirgin de masline
  • 4 rosii medii, fara coaja si taiate cubulete
  • Sare de mare grunjoasa
  • Piper proaspat macinat

Modalitate de preparare

Speli vanata si ii idepartezi cotorul, cu grija ca vei constata ca are ceva spini, dupa care tai cubulete vanata. Te descurci tu, asa ca nu iti mai explic cum!
Cureti ceapa si o tai subtire, nu este nevoie sa o tai fin, dar nu o face nici grosolan. Taie pestisori si arunc-o intr-o oala pe foc potrivit impreuna cu vanata si cu uleiul, pe care il poti pune progresiv. Pune un capac si din cand in cand amesteca pentru ca se poate lipi destul de usor. Eu nu am adaugat apa pentru ca nu este nevoie, ca pentru asta folosesc capacul si rosiile pe care le adaugati decojite si taiate cubulete. Adaugati sarea, piperul proaspat macinat dupa gust.


Tips
Vinete asfel preparate pot fi o mancare vegetariana, garnitura la un preparat de carne sau un antipasti daca este pus pe crackers sau pe o paine prajita si ornata cu ceva partunjel. Merge foarte bine si cu un iaurt cremos simplu sau in care poti adauga niste fulgi de usturoi, nu mult, doar cat sa-i dea aroma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!