06 august 2010

Snitel simplu de pui



   
Snitelul de piept de pui era unul din felurile de mancare cel mai des intalnite in oracolele de cand eram copil, la intrebarea “mancarea favorita” alaturi de cartofi prajiti cu pui, evident! Mai tarziu am aflat ca sunt de mai multe feluri, dar favoritul meu in materie de snitele este in continuare cel crocant la exterior si gustos la interior

Dificultate-medie

Timp-30min
Cost- mediu


Ingrediente

  • Un piept de pui
  • 100g faina
  • 200g pesmet
  • 3albuse de ou
  • Sare de mare grunjoasa
  • Piper proaspat macinat
  • Ulei pentru prajit, este recomandat sa folositi ulei de arahide sau de palmier, care sunt stabile la temperaturi ridicate si nu dau acei compusi acroleinici atat de toxici pentru organism. Cel mai important este sa puneti in vasul in care prajiti doar uleiul necesar acelei mancari, deoarece oricat de bun ar fi uleiul, nu este indicat sa il folositi la mai mult de o prajire, asa ca fi-ti economi cu uleiul! Atunci cand cumperi un ulei scump pentru prajit, cu siguranta vei fi zgarcit cu el atunci cand prajesti, asa ca gandeste-te bine inainte sa “profiti de oferta” si sa cumperi un ulei ieftin!


Mod de preparare

Se indeparteaza osul si pielea de pe pieptul de pui in cazul in care nu l-ai cumparat ca atare, se feliaza si se bate usor cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se pipereaza, dupa care se dau snitelele prin faina, asfel incat sa absoarba toata umezeala carnii. Se bat bine albusurile si se pune tigaia cu ulei pe foc. Treci fiecare bucata de pui prin albusurile batute si apoi prin pesmet, iar atunci cand uleiul este incins, se pun in tigaie. Se coc la foc mediu pana sunt aurii, se intorc iar atunci cand sunt aurii pe ambele parti se scot pe o hartie absorbanta,asfel incat excesul de ulei sa fie absorbit de hartie.


Tips

Sunt varianta crocanta a snitelului dar asta inseamna ca se si usuca mai repede asa ca trebuiesc tinute in frigider in folie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!