03 septembrie 2011

Friganele cu banane prajite si miere




Friganele....nu am mai mancat de cand eram copil, desi sunt atat de bune si se fac atat de simplu!!! Cand eram mica nu-mi era clara diferenta dintre friganele si frigarui, pentru ca erau al naibii e asemanatoare ca si denumire desi sunt atat de diferite.





Mi se pare ca friganele merg perfect cu week-end-ul, iar daca mai adaugi cateva felii de banane prajite, o lingurita de miere de salcam  si cafea din belsug ai un mic dejun aproape decadent. Daca mai adaug faptul ca le poti pregati cu ochii carpiti de somn.....

Dificultate-simplu
Timp-15min
Cost-ieftin




Ingrediente

  • 200ml lapte dulce
  • 1lingura zahar pudra-sau fructoza
  • 2 oua
  • 6-7 felii de paine taraneasca, de aceea mai densa, veche de macar 1 zi
  • 1 pliculet de vanilie de burbon sau zahar vanilinat
  • 1 banana
  • Sucul de la ½ lamaie
  • Ulei de prajit



Mod de preparare

Se pune intr-un castron laptele cu zaharul, astfel incat zaharul sa se dizolve complet.
Intr-un alt castron bati cele 2 oua.





Tai banana felii oblice si o stropesti cu sucul de la o jumatate de lamaie. Lasi pana termini de prajit toate friganelele.





Tai feliile de paine de jumatate de cm si le inmoi pe rand in lapte ca mai apoi sa le treci prin ou, ca pe snitel, si le pui in uleiul incins la prajit, pe ambele parti.
























Cand termini friganelele de prajit, adaugi feliile de lamaie si le prajesti pe ambele parti pana devin usor caramelizate.  Au gust usor acrisor datorita sucului de lamaie in care au stat si foarte mult parfum! Nu le tine mult, 1-2 minute in total, pentru ca altfel au tendinta de a se transforma in  piure!




Tips
Friganelele sunt bune reci sau calde. Eu am servit friganelele cu cateva felii de banana prajita, o lingurita de miere de salcam si cafea. Absolut delicioase!