De obicei e cald de mori afara, asa ca daca prindeti 2-3 zile de ploaie sariti pe aragaz/cuptor si gatiti pentru macar 3 zile, ca eu asa am facut: afara batea furtuna in geam si eu bagam tarta cu ciuperci la cuptor!
Dificultate-simplu
Timp-1h
Cost-ieftin
Ingrediente
- 500g de ciuperci proaspete taiate mare
- 1 legatura de patrunjel/sau marar verde
- 2 linguri de ulei de masline
- 4 oua
- 200ml lapte 3,5% grasime, sau, daca doriti o textura mai fina, smantana dulce 30%, 200ml
- Sare de mare
- Piper proaspat macinat
- 1 aluat de tarta
Modalitate de preparare
Ciupercile, le speli daca este cazul-desi, ciupercile nu ar trebui sa fie spalate pentru ca sunt asemenea unui burete si absorb apa-daca nu, mai bine exfoliezi doar “pielita” de pe palaria ciupercii si tai putin si din codite.
Tai mare ciupercile si le dai la tigaie cu putin ulei de masline pana se inmoaie. Adaugi sare de mare si piper proaspat macinat.
Speli patrunjelul/mararul verde si il toci fin.
Intr-un castron amesteci ouale cu laptele sau smantana dulce.
Intinzi foaie aluatul, il asezi in tava peste hartia de copt, il intepi cu furculita si il rasfrangi peste marginile tavii. Pastrezi cateva fasii de aluat pentru decorul in stil “grila”.
Asezi ciupercile peste aluat cu tot sosul lasat in tigaie, adaugi patrunjelul tocat si ouale amestecate cu laptele/smantana.
Decorezi tarta in stil “grila”, adica pui fasiile de aluat oblic, astfel incat sa arate cum crezi tu mai bine. Nu este greu, dar e de efect, dar daca nu ti-a mai ramas aluat nu este nicio problema, tarta este buna si asa!
Dai la cuptor pentru 45 de minute, pana devine aurie.
Tips
Este la fel de buna si calda si rece. Poate fi o gustare pentru gratarul de week-end, ca asa moare lumea de foame, asteptand sa se faca gratarul!
Ciupercile taiate mare dau tartei o textura carnoasa si mult gust!