Gatitul ca o joaca de copii! Simplu, distractiv si delicios. Kitchen is my playground! Simple, fun and delicious.
31 iulie 2016
Dulceata de ceapa rosie
Dulceata de ceapa rosie, poate cea mai traditionala dulceata de fitze... cum sa nu o fac? Implica costuri reduse si putina munca- perfect pentru mine!
Ingrediente
600g de ceapa rosie - am cantarit-o curatata deja
450g de zahar
1 foaie de dafn
80 ml de vin
3 linguri de otet balsamic
Timp
aprox 1 ora, plus cateva ore de stat la macerat
Metoda de lucru
Se curata ceapa si se taie rondele subtiri
Se pun feliile de ceapa, zaharul, vinul, otetul balsamic si foaia de dafin la macerat intr-o cratita, acoperita de folie alimentara, la rece pentru cateva ore.
Se pune pe foc, dupa timpul petrecut la macerare pana cand ceapa devine sticloasa iar siropul este bine legat.
Se pune fierbinte in borcane.
Cam atat! Se consuma dupa cateva saptamani, dupa ce toate aromele s-au amestecat. Poate insoti un platou de branzeturi, carne...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Frumoase imagini :) imi place! :)
RăspundețiȘtergereimi place! :)
RăspundețiȘtergere