Gatitul ca o joaca de copii! Simplu, distractiv si delicios. Kitchen is my playground! Simple, fun and delicious.
24 iulie 2016
Dulceata de rosii cherry
Daca tot m-am apucat de dulceturi...continui cu dulceata de rosii cherry
Este simplu de facut!
Ingrediente
1000g rosii cherry micute si ferme
1 kg zahar
100 ml apa
Timp de preparare - cam o ora si jumatate
Mod de preparare
Se spala rosiile si se pune o oala cu apa cat sa le acopere pe foc. Rosiile trebuie curatate de coaja si pentru a fi usor le operesc pentru 30 de secunde.
Atunci cand a fiert apa se pun toate rosiile in cratita, se tin 30 de secunde, se ia oala de pe foc si se rastoarna in chiuveta. Se spala rosiile cu apa rece. Se indeparteaza coaja rosiilor.
Se pun rosiile fara coaja cu zaharul la fiert la foc foarte mic pana rosiile devin sticloase, iar siropul este legat.
Se pune dulceata in borcane mici. Mie mi-au iesit 5 borcane de 200g.
Dulceata de rosii este buna la fripturi, branzeturi fine sau pate de ficat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mulțumesc :)
RăspundețiȘtergere