Pagini

24 iulie 2016

Dulceata de rosii cherry

Daca tot m-am apucat de dulceturi...continui cu dulceata de rosii cherry Este simplu de facut!
Ingrediente 1000g rosii cherry micute si ferme 1 kg zahar 100 ml apa Timp de preparare - cam o ora si jumatate Mod de preparare
Se spala rosiile si se pune o oala cu apa cat sa le acopere pe foc. Rosiile trebuie curatate de coaja si pentru a fi usor le operesc pentru 30 de secunde. Atunci cand a fiert apa se pun toate rosiile in cratita, se tin 30 de secunde, se ia oala de pe foc si se rastoarna in chiuveta. Se spala rosiile cu apa rece. Se indeparteaza coaja rosiilor.
Se pun rosiile fara coaja cu zaharul la fiert la foc foarte mic pana rosiile devin sticloase, iar siropul este legat.
Se pune dulceata in borcane mici. Mie mi-au iesit 5 borcane de 200g.
Dulceata de rosii este buna la fripturi, branzeturi fine sau pate de ficat.

Un comentariu:

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!