22 ianuarie 2011

Bruschette cu zacusca

Bruschettele cu zacusca ti se par a fi o struto-camila? Nu sunt. Este doar o alta modalitate de a aduce o zacusca buna in plin plan. Zilele trecute m-am enervat pe un comment pe care l-am primit pe facebook de la un roman care, in mod evident, lucra in Italia. Nu va plictisesc cu penibilul dialogului care in esenta se reducea la “ ramai tu la borsurile tale si lasa-i pe italieni sa faca paste!”. Sa nu ma intelegeti gresit, intre pastele mele si cele facute de un italian si eu le aleg pe cele facute de italieni, dar, daca tot cred ca am inteles cam cum se fac pastele de ce sa nu incerc sa le fac, in stilul italian, evident. Daca toata lumea ar fi gatit doar ce a invatat de acasa.....

Evident ca aici nu era vorba despre niste paste, ci tine mai mult de ce inseamna sa fii roman si mi-am amintit de ce lumea ne place atat de mult. Daca macar avem impresia ca suntem superiori cuiva, vom avea in primul rand grija sa spunem asta celor din jurul nostru, si nu numai ca noi suntem mai buni ca ei, ci ca ei nu vor putea niciodata sa realizeze ceea ce facem noi! Si mai avem un specific romanesc: fara sa ne documentam, macar asa de bun simt, cum se zice, avem opinii clare, spuse raspicat si concluzii demne de luat in seama.

Intr-o discutie despre principala trasatura a italienilor, o persoana demna de toata increderea a spus imaginatia, imaginatia ii deosebeste pe italieni de restul lumii

asa ca, haideti sa avem imaginatie, ca nu costa nimic si nici impozite nu au pus pe ea pentru moment, si sa cream feluri de mancare simple, delicioase si fara notiunea de granite!

Asa ca, daca tot te-ai obosit (ca e munca,nu gluma) sa faci zacusca, de ce sa le mananci la un ceai seara sau dimineata si sa nu uimesti niste musafiri cu niste antipasti de bruschette cu zacusca? Asa, de pofta pana ii dai gata cu felul principal, pentru ca rolul acestei gustari nu este sa sature ci sa iti dea un ragaz sa nu lesini de foame pana vine felul principal dar si sa incite la ceea ce va urma.



Dificultate-foarte simplu
Timp-15min
Cost-ieftin




Ingrediente


  • Zacusca ta preferata, de ciuperci, de vinete, sau mai stiu eu cu ce
  • Felii de paine, preferabil de aceea taraneasca, prajite si taiate cum ai tu chef


Mod de preparare

Tai feliile de paine in bucati potrivite, nu le tai prea subtiri, dar le faci de dimensiuni mai mici, pentru ca daca este prajita este si crocanta. Pui zacusca pe bruschettele tale crocante si le pui pe masa in fata prietenilor si intre timp ai ragaz sa pregatesti felul principal.

Tips

Sunt prea bune si simplu de facut!

3 comentarii:

  1. Hi Nicole,

    eu zic cä Zacusca este un Produs de Nota 10 pentru Bruschette.Si merg si mai departe si iti zic cä o Zacuscä bunä cu Paste este o mincare träznet.
    Eu cunosc multe Colturi in Lumea asta unde ai da Lovitura Träznet cu as ceva( vorbesc de Gourmet Scene).
    Foarte fein..
    Si sä savurezi Mincarea si sä o respecti este ceva care trebuie invätat..., si tu stii cum este cu invätatul.....

    Salutäri

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe, chiar am de pregatit maine ceva pentru niste prietnei care vin in vizita... Bua idee, Nicole! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Gourmand, multumesc mult! Sa stii ca da asa de bine zacusca pe painea aia prajita!
    @Gabi, pai daca pui tu bruschette si bruschettele randuite ca o armata si pui pe ele cate ceva din borcanele alea care le umpli tu cu tot felul de bunatati......tii invitatii doar cu antipasti tot weekendul

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!