07 ianuarie 2011

Salata de paste cu ton

Salata de paste fainoase cu ton este o salata lejera-lejera, cu ceva ton, cateva fire de paste care sa dea putina consistenta acestei salate, ceva morcov pentru vitamine, prospetime si culoare. Mai adaugati si o maslina doua, daca aveti prin frigider si jumatate de castravete, cel din urma este important, pentru ca el contine peste la 90% apa, vorba scenetei, asa ca iti da doar impresia ca ai mancat mult.



Dificultate-simplu
Timp-10min
Cost-mediu





Ingrediente

O conserva de ton in ulei
1 morcov mare sau 2 mai mici
Jumatate de castravete de sera, sau de cei de gradina, eu stiu ce gaseti prin piata sau prin frigider
40-60g de paste, de care vrei tu, dar indicat ar fi sa fie scurte, cat intra intr-un caus de palma
Cateva maline
O lamaie
1-2 linguri de ulei extravirgin de masline





Mod de preparare


Pui niste apa la fiert pentru paste. Cand a inceput sa fiarba, adaugi sare de mare si pastele si le fierbi cateva minute, al dente. Le scurgi si le lasi in strecuratoare pana termini cu legumele.

Cureti morcovul si castravetele. Dai morcovul pe razatoarea mare, tai castravetele felii subtiri-subtiri, asa cum vrei sa fii si tu, scurgi conserva de ton de ulei.



Intr-un castron, pui pastele, morcovul, castravetele si tonul, amesteci, adaugi piper proaspat macinat si sucul de la o lamaie. Adaugi 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin si amesteci bine. Lasi macar 15-20 de minute sa se odiheasca salata si sa se impregneze cu toate aromele si o mananci!


Tips

Este foarte gustoasa si usoara aceasta salata. Combinatia de suc de lamaie, ulei de masline extravirgin si morcov fac posibila absortia vitaminei A, care este liposolubila, de catre organism, ceea ce nu se intampla la un morcov mancat gol-golut.

Este o varianta foarte buna pentru pachetul de la serviciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!