05 ianuarie 2011

Supa crema de conopida


Mie imi plac foarte mult supele crema pentru ca sunt pline de gust si de catifelare in acelasi timp. Supele crema sunt o foarte buna alegere pentru o dieta de detoxifiere, ele fiind consistente si satioase desi au un aport caloric slab, perfect pentru o dieta de slabire.

Supa de conopida are un gust fin, caracteristic de conopida, cu o usoara aroma de chimen si o culoare calda.

Mie imi plac aceste supe si pentru ca sunt atat de usor de facut: fierbi niste legume in legea lor ca mai apoi sa bagi mixerul in ele fara nicio mila, o dregi de sare si de gust si gata, este tocmai buna de mancat!




Dificultate-simplu
Timp-30min
Cost-ieftin



Ingrediente
  • 600g conopida, spalata si curatata de frunzulite
  • 1 ceapa medie
  • 1 cartof mediu
  • 2 pastarnaci mari
  • 2 linguri de chimen
  • 500ml lapte dulce sau smantana dulce, depinde cat de multa dieta vrei sa tii
  • 5-6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • Sare de mare

Mod de preparare

Ceapa, cartoful, pastarnacul, chimenul si conopida se calesc putintel, in uleiul extravirgin de masline sub capac-asta nu e nici calire, nici fierbere-asa ca nu va inspaimantati ca nu e dietetic! Adaugati apa cat sa acoperiti toate legumele si lasati sa fiarba 20 de min, pana sunt fierte legumele. Dati la o parte, bagati mixerul in ea pana totul devine un piure foarte fin si apropate ati terminat de bucatarit!

Adaugati sare de mare, jumatate de litru de lapte dulce si eventual, daca este foarte consistenta mai adaugati putina apa fiarta pana ajunge exact la consistenta dorita. Eu o fac intotdeauna mai consistenta ca sa nu fiu nevoita sa adaug crutoane.



Tips

Este foarte simplu de consumat aceasta supa, ca toate supele crema dealtfel, la serviciu, pentru ca o poti transporta intr-un termos sau o simpla sticla de plastic ca mai apoi sa o incalzesti 2min la microunde intr-o cana.

Puteti adauga in supa, asa de decor si pentru sanatate o lingura/portie de seminte de in.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!