30 decembrie 2010

Masa de sarbatoare




Masa de sarbatoare nu este pentru mine masa aia care aproape daramata sub greutatea mancarilor puse pe ea, ci masa aceea simpla, frumos aranjata, la care lumea rade, vorbeste, povesteste si mananca din cand in cand.

Masa de sarbatoare este decorata cu inspiratie: nu iti trebuie lucruri de decor special cumparate! Mai bine scoate vesela aia buna, paharele de cristal, pe care le tii in vitrina in restul anului, si indura-te si de fata aia de masa primita cadou la nunta, nu o mai “tine bine” si “nepipaita” cum zice mamaie, ci intinde-o pe masa, ca sa te bucuri de ea!

Si aseaza frumos farfuriile si tacamurile, impodobind masa cum ai facut si cu pomul: o funda frumoasa, mica sau mai mare, sau mai multe funde inegale pot decora masa ta, niste globuri micute imprastiate pe masa, un bob de piper rosu sau un cuisor, un anason stelat, o bucata de coaja de scortisoara, legata cu sfoara, sau cu o funda facuta din panglica simpla, albastra sau rosie, sau culoarea ta preferata. Poti pune lumanarele, acelea mici, gen pastila, in suporturi frumoase sau improvizate si poti impanzi camera cu ele, stinge lumina, si ai astfel o atmosfera calda!


Sunt asa de mici aceste detaliile acestea, dar credeti-ma ca sunt de mare efect.

Niste nuci in coaja sau ghinde date cu aurolac si imprastiate pe masa sunt de mare efect.

Va urez inspiratie in aranjarea mesei de Anul Nou si La multi ani !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!