06 decembrie 2010

Cantucci-biscotti italiani

Cantucci sau cantuccini, sunt niste biscuiti, cam uscati, din zona Toscanei. Sunt mai tari, nu foarte dulci, plini de migdale intregi si al caror secret sta in asocirea lor cu un vin bun. De ce? Pentru ca numai inmuiati, putin cate putin, in vin bun, care se bea si el, tot asa, putintel ca la impartasanie, nu ca apa.....sunt deliciosi, aromati, crocanti si, ca in povesti, cand se termina cantucci, mai ramane vin, aduci cantucci si se termina vinul.....astfel incat, dupa ceva timp, nici nu stii daca esti putin ametit sau foarte satul.

Nu va mai chinuiti sa gatiti chestii sofisticate la cina, se poate trai regeste din cantucci si vin! Am vazut rar in comert, dar se pot face foarte simplu acasa, iar preturile sunt incomparabile cu cele din targul de craciun, unde erau 100lei/kg, ceea ce mi s-a parut al naibii de mult.

Dificultate-simplu

Timp-60min
Cost-mediu, mai ales daca iti cumperi migdalele, cel mai scump ingredient, din piata, de exemplu din Matache, unde e o taraba cu nuci, migdale, mirodenii si fructe uscate, unde sunt 35lei/kg, in comparatie cu 15-20 lei/pungi de 200g in supermarket

Ingrediente
  • 400 g faina
  • 250g zahar
  • 150g migdale intregi, cu coaja, crude
  • 3 oua, 1 intreg si 2 galbenuse
  • 30g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Coaja de lamaie rasa, de la 1 lamaie






Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca cu un mixer ouale cu zaharul pana devine totul o spuma. Se adauga untul si faina, praful de copt, aromele si se face un aluat. Migdalele se pun intr-o punga, se invelesc cu un prosop de bucarie si se lovesc de cateva ori cu ciocanul de snitele pentru a sparge neregulat migdalele. Se adauga migdalele si se amesteca totul pana se formeaza un aluat. Aluatul trebuie sa fie consistent, daca nu este, mai adauga putina faina.


Se intinde aluatul, cu mana, pe hartia de copt, astfel incat sa fie de 1cm grosime.




Se coace la foc potrivit pana sunt facute, cam 20-25 de min. Se taie ca in foto si se lasa ori in cuptorul incins sa se usuce, fara a fi aprins cuptorul, sau, daca ai cuptor electric lasa-le pana se usuca, la 50 de grade. Atentie, ele trebuie sa fie uscate, asemenea biscuitilor, nu sa fie arse!



Tips
Fara vin cantucci nu pot fi judecati si apreciati in mod corect, asa ca ......luati un vin bun si bucurati-va de cantucci!


 

Un comentariu:

  1. Since the program is based on a real time world, users would not only
    be able to choose the weather of their choice but also the scenery.
    You must know the different points that you want from a gaming just before you
    acquire 1. This game by Hexacto is simple, straightforward,
    and fun. If you are using your own clubs, clean it with a wet cloth at least every 2-3
    days. Unfortunately, the series has been dormant for quite
    some time and there isn't any indication that it will be returning anytime soon.

    Feel free to visit my web page :: simulator

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!