06 ianuarie 2011

Scrub cu sare de mare grunjoasa

Scrubul cu sare de mare grunjoasa este preferatul meu! Nu numai ca este low cost dar este foarte eficient in atat de multe privinte!

Sarea de mare grunjoasa se gaseste in orice supermarket, este in jur de 3-4lei kg si este buna atat in ciorba cat si sa te faca mai frumoasa! Spune-mi drept, nu este asa ca ti-ai dori un masaj care sa iti stimuleze circulatia si care la final sa iti faca o piele matasoasa?

Eu cu siguranta da! Si dupa ce am incercat sa gasesc o varianta de a beneficia de toate astea fara sa fiu nevoita sa fac 2 ore pe drum sau sa imi destabilizez definitiv bugetul, m-am uitat prin jurul meu si, intr-un borcan frumos, decorativ, am gasit sarea de mare.

Am amestecat-o cu o lingurita de ulei de samburi de struguri, recomandat in tratamentele cosmetice si a rezultat un scrub superb, cu care m-am scrabuit;evident ca nu exista acest cuvant, dar cum altfel sa ii zic? Indepartarea fizica prin abraziune a celulelor moarte? Este si asta o varianta, dar eu ma intorc la scrabuitul meu. Ce a rezultat?

O piele moale si catifelata, ca de bebelus si o circulatie mai inviorata a picioarelor, adica in acele zone de le vrem noi “libere de celulita”. Acum, sa zic ca in cazul celulitei are efect peste noapte, asta ar fi pur si simplu o minciuna gogonata! Asa ca pui tu un borcan mare si frumos la baie, neaparat cu un capac ermetic, plin ochi de sare de mare, grunjoasa, si o sticluta, tot frumoasa evident, de ulei de samburi de struguri si un castronel in care prepari minunatul elixir ori de cate ori faci dus sau baie.



In cazul in care faci baie, lasi sarea aceea sa se dizolve in apa si vei avea parte de o presiune hidrostatica crescuta asupra circulatiei tale, stimuland astfel si mai mult circulatia. Dupa toata aceasta scrabuire, care atentie, se face de jos in sus, adica de la talpa piciorului inspre talie, insistand pe zonele in care simti tu ca este nevoie, te speli asa cum o faci in mod normal, cu gel de dus.



Dificultate-simplu
Timp-2min
Cost-ieftin



Ingrediente

  • 2 maini bune de sare de mare grunjoasa
  • 1 lingura de ulei de seminte de samburi
  • Daca ai chef, poti adauga ceva ulei esential pentru parfum, cum ar fi ulei de portocale, de scortisoara, de rozmarin, sau mai stiu eu ce gasesti pe la plafar



Mod de preparare


Intr-un castronel pui 2 maini bune de sare de mare grunjoasa, peste care torni un pic de ulei de seminte de samburi, aromatizat anterior cu vre-un ulei esential, ca sa umezesti putin sarea.


O iei putintel cate putin cu mana din castronel si iti masezi tot corpul, incepand de la picioare spre centru pana in talie si de la umeri spre inima( pentru a usura circulatia limfatica)



Tips

Este atat de simplu sa ai niste sare de mare si o sticluta eleganta de ulei de samburi de struguri aromatizat intr-un colt al baii tale iar efectele sunt notabile: de la relaxarea de dupa baie, pana la pielea fina care se pastreaza mai multe zile!

2 comentarii:

  1. Super idee cu sarea de mare.
    Eu foloseam tarate de grau ,dar parca simteam nevoia sa ma scrabuiesc cum zici tu ,mai bine .
    Cred ca am sa fac o combinatie de sare,tarate si ulei.
    Multumesc pentru idee,ce grozav este internetul,cate idei,trucuri simple gasesti.
    Succes in tot ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mira, imi plac la nebunie taratele. primele dati cand le-am folosit am reusit sa infund si cada, dupa care am sesizat ca daca le pun intr-o soseta( lycra) pe care sa o innod ca sa nu iasa tarata si pe care sa o pun sub jetul de apa fierbinte, iese o chestie"laptoasa" care difuzeaza in toata apa di cada( cred ca este amidon) care lasa pielea atat de moale, de neteda si parca chiar hidratata.
    Succes si tie

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!