12 ianuarie 2011

Macrou cu mirodenii la cuptor

Macroul face parte din categoria pestilor grasi, bogati in grasimi omega 3, foarte buni pentru scaderea nivelului colesterolului sangvin. Macroul este un peste cu gust pregnant, si cu miros si mai pregnant gatit pe gratar, dar este foarte gustos.

Este delicios preparat cu mirodenii care sa-l aromatizeze si invelit in folie, la cuptor, devine fraged, suculent si plin de aroma.



Dificultate-simplu
Timp-10min preparare si 45min la cuptor
Cost-mediu



Ingrediente

Sare de mare grunjoasa
Foi de dafin
Cimbru uscat sau proaspat
Lamaita, sau melissa proaspata, daca nu aveti substituiti cu felii de lamaie
Macrou, curatat, bucata intreaga
1 catel de usturoi/peste feliat-optional, eu nu am pus





Mod de preparare






Se taie pestele de-a lungul osului central, se spala, se usuca prin stergerea cu un prosop de hartie si se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu.




Se sareaza, se pun 1-2 foi de dafin in cavitatea formata, 1-2 fire de melissa, 2 fire de cimbru, feliile de usturoi, si se impacheteaza totul ca in fotografii. Sa recunoastem, mirodeniile dau gust unei carni, peste sau orice altceva.

















Se pune macroul astfel infoliat intr-o tava la cuptor la foc mediu pentru 45 de minute.



Tips

Se poate manca ca atare cu o salata sau cu un risotto ai limoni. Este foarte simplu de facut si de efect.

Un comentariu:

  1. woow ce minunatie ai facut tu aici!cand e vorba de peste sau fructe de mare,i-mi sclipacesc ochii si papilele mele gustative savureaza la maxim,yammy,yammy!pupici!

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!