09 februarie 2011

Paste cu gorgonzola

Imi plac pastele in general, dar cand sunt in combinatie cu branza si smantana mi se par absolut minunate! Pastele se fac in 15 minute si dupa ce le mananci ti se pare ca tocmai ti-ai facut un cadou. Pastele cu gorgonzola mi se par a fi solutia perfecta pentru o cina rapida si gustoasa.


Dificultate-foarte simplu
Timp-15min
Cost-mediu



Ingrediente

Pt 2 portii

  • 200ml smantana dulce 30%
  • 100g branza gorgonzola
  • Sare de mare
  • 300g paste scurte



Mod de preparare


Puneti o oala cu apa la fiert in care atunci cand incepe sa fiarba adaugati sarea si pastele pe care le fierbeti al dente.

Intr-o cratita puneti smantana si gorgonzola taiata feliute mici si o puneti pe foc mediu, dureaza 3-4min. Amestecati pana se dizolva gorgonzola in smantana si trageti de pe foc.

Adaugati pastele scurse si 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele si mai puneti pe foc inca un minut, amestecand cu o lingura.



Dati la masa fierbinti cu un praf de piper proaspat macinat.





Tips

Adevaratul secret al pastelor cu sos de branza este sa le manaci in timp util: foarte fierbinti sosul este inca foarte fluid, foarte reci sosul este deja solidificat. Cand sunt caldute sunt perfecte pentru ca sosul este semisolid si adera perfect la pastele tale.

Un comentariu:

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!