Stiu ca tematica
“pachetului” si “ce ne luam la pachet maine” am mai discutat-o, dar, pentru ca
este o problema cu care ma confrunt seara de seara, tema ramane inca valabila.
Din principiu, nu
mananc mezeluri, decat doar ocazional, adica de aprox 2-3 ori pe an. Nu vorbesc
de faptul ca nu stiu ce contin toate salamurile sau parizerele din comert, doar
ca, decat sa dau 40-60 de lei/kg de ceafa, cotlet haiducesc sau mai stiu eu ce
piept taranesc, mai bine dau 10-12 lei pe kg de pui sau 17-25 de lei pe kg de porc
si mi le prepar in forme adaptabile luatului la pachet.
De data asta am
marinat peste noapte un piept de pui, cu patrunjel, sare, ulei de masline si
niste feliute de usturoi si l-am facut in tigaie a doua zi. L-am pus in
casoleta si l-am asamblat intre 2 felii de paine pentru pachet.
A iesit chiar mai bine
decat ma asteptam!!!
Timp de
preparare-10min, timp de marinare-10-12ore
Cost-ieftin
Dificultate-foarte
usor
Ingrediente
- 1 piept de pui feliat si dezosat
- Jumatate de legatura de patrunjel
- 1 catel de usturoi
- Un sfert de lingurita de sare de mare
grunjoasa
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- Piper proaspat macinat
- ½ ardei iute, sau dupa gust
Incepi prin a dezosa
pieptul de pui si a-l felia. Il speli si il stergi de excesul de apa.
Speli patrunjelul si il scuturi de apa si il
toci marunt. Intr-o punga ( poti folosi o farfurie adanca, un bol sau o
casoleta, dar eu am folsit o punga pentru ca imi era mai comod) pui bucatile de
piept de pui, patrunjelul, 1 lingura de ulei de masline extravirgin, sarea si
catelul de usturoi taiat felii subtiri-nu pisat.
Legi punga la gura cu
un nod si incerci sa distribui cat mai uniform amestecul de condiment peste
carnea de pui. Dai punga la frigider peste noapte.
A doua zi, intr-o
tigaie antiaderenta, pui cateva felii de ardei iute si o lingura de ulei de
masline extravirgin la incins.
Pun bucatile in tigaia
incinsa,in acel ulei aromat putin de ardeiul iute. Prajesti pe o parte si pe
cealalta pana arata bine.
Gata!!!
Este extrem de aromat,
usor picant si are un farmec aparte dat de patrunjel!
Tips
Puiul tau marinat este
gata si il poti face sandvis pentru pachet sau il poti manca cu o salata si un
cartof natur, orez simplu sau cu legume trase la tigaie.
Eu l-am pus intre 2
felii de paine de secara, unse cu o pasta de hrean si asortat cu felii de ardei
capia-pentru pachet, desigur J
Arata delicios si foarte usor de preparat.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta. Am s-o incerc curand
O zi buna
V.M.