Pagini

28 octombrie 2014

Piept de pui marinat














Stiu ca tematica “pachetului” si “ce ne luam la pachet maine” am mai discutat-o, dar, pentru ca este o problema cu care ma confrunt seara de seara, tema ramane inca valabila.

Din principiu, nu mananc mezeluri, decat doar ocazional, adica de aprox 2-3 ori pe an. Nu vorbesc de faptul ca nu stiu ce contin toate salamurile sau parizerele din comert, doar ca, decat sa dau 40-60 de lei/kg de ceafa, cotlet haiducesc sau mai stiu eu ce piept taranesc, mai bine dau 10-12 lei pe kg de pui sau 17-25 de lei pe kg de porc si mi le prepar in forme adaptabile luatului la pachet. 

De data asta am marinat peste noapte un piept de pui, cu patrunjel, sare, ulei de masline si niste feliute de usturoi si l-am facut in tigaie a doua zi. L-am pus in casoleta si l-am asamblat intre 2 felii de paine pentru pachet.

A iesit chiar mai bine decat ma asteptam!!!





Timp de preparare-10min, timp de marinare-10-12ore
Cost-ieftin
Dificultate-foarte usor



Ingrediente

  • 1 piept de pui feliat si dezosat
  • Jumatate de legatura de patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • Un sfert de lingurita de sare de mare grunjoasa
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • Piper proaspat macinat
  • ½ ardei iute, sau dupa gust






Incepi prin a dezosa pieptul de pui si a-l felia. Il speli si il stergi de excesul de apa.

 Speli patrunjelul si il scuturi de apa si il toci marunt. Intr-o punga ( poti folosi o farfurie adanca, un bol sau o casoleta, dar eu am folsit o punga pentru ca imi era mai comod) pui bucatile de piept de pui, patrunjelul, 1 lingura de ulei de masline extravirgin, sarea si catelul de usturoi taiat felii subtiri-nu pisat.


Legi punga la gura cu un nod si incerci sa distribui cat mai uniform amestecul de condiment peste carnea de pui. Dai punga la frigider peste noapte.



A doua zi, intr-o tigaie antiaderenta, pui cateva felii de ardei iute si o lingura de ulei de masline extravirgin la incins.

Pun bucatile in tigaia incinsa,in acel ulei aromat putin de ardeiul iute. Prajesti pe o parte si pe cealalta pana arata bine.







Gata!!!
Este extrem de aromat, usor picant si are un farmec aparte dat de patrunjel!




Tips

Puiul tau marinat este gata si il poti face sandvis pentru pachet sau il poti manca cu o salata si un cartof natur, orez simplu sau cu legume trase la tigaie. 



Eu l-am pus intre 2 felii de paine de secara, unse cu o pasta de hrean si asortat cu felii de ardei capia-pentru pachet, desigur J







Un comentariu:

  1. Arata delicios si foarte usor de preparat.
    Multumesc pentru reteta. Am s-o incerc curand

    O zi buna
    V.M.

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!