Este delicios preparat cu mirodenii care sa-l aromatizeze si invelit in folie, la cuptor, devine fraged, suculent si plin de aroma.
Dificultate-simplu
Timp-10min preparare si 45min la cuptor
Cost-mediu
Ingrediente
Sare de mare grunjoasa
Foi de dafin
Cimbru uscat sau proaspat
Lamaita, sau melissa proaspata, daca nu aveti substituiti cu felii de lamaie
Macrou, curatat, bucata intreaga
1 catel de usturoi/peste feliat-optional, eu nu am pus
Mod de preparare
Se taie pestele de-a lungul osului central, se spala, se usuca prin stergerea cu un prosop de hartie si se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu.
Se sareaza, se pun 1-2 foi de dafin in cavitatea formata, 1-2 fire de melissa, 2 fire de cimbru, feliile de usturoi, si se impacheteaza totul ca in fotografii. Sa recunoastem, mirodeniile dau gust unei carni, peste sau orice altceva.
Se pune macroul astfel infoliat intr-o tava la cuptor la foc mediu pentru 45 de minute.
Tips
Se poate manca ca atare cu o salata sau cu un risotto ai limoni. Este foarte simplu de facut si de efect.
woow ce minunatie ai facut tu aici!cand e vorba de peste sau fructe de mare,i-mi sclipacesc ochii si papilele mele gustative savureaza la maxim,yammy,yammy!pupici!
RăspundețiȘtergere