10 aprilie 2011

Seminte de papaya

Imi place papaya confiata: este dulceaga iar atunci cand se rehidrateaza este crocanta, are o culoare ca de chihlimbar acum galbena, acum rosiatica si mereu parca aurie.

Am vazut papaya verzi, impachetate in hartie groasa in Kaufland. Era 4,4 lei bucata asa ca am luat fara ezitari.

Nu mi-am pus problema ca era verde deschis ca o gulie, ca m-am gadit ca se coace ( ce bananele nu se coc ele frumos infasurate in ziare pe dulap???- e drept ca nu am mai copt banane de macar 20 de ani dar nu e mre filozofie, nu?) asa ca am adus-o acasa si am lasat-o sa se coaca.

M-am gandit ca va fi gata in cateva zile.
Ce sa fac cu ea??? Ma gandeam ca o salata verde creata, felii de papaya, crutoane si ceva branza (aici nu stiam daca sa folosesc o brie sau o ricotta) dar combinatia mi se parea buna, mai ales ca aveam de gand sa presar in loc de piper boabe sfaramate de papaya. Aflasem de la Jacob ca semintele de papaya pot fi folosite pentru a condimenta mancarea, ele fiind asemanatoare piperului asa ca mi se parea fructul perfect: folosesti totul de la acest fruct.



Am asteptat 5 zile si am constatat ca in loc sa am un fruct exotic copt aveam unul pe jumatate stafidit, putin gata stricat si restul tot necopt. L-am curatat, mirosind deja teapa pe care tocmai o luasem. Mirosea a castravete, nu a ceva dulce. Am gustat, asa cu varful limbii, cu frica.....nu avea niciun gust, evident. Ar fi trebuit sa semene la gust cu pepenele, dar se pare ca papaya mea era un fiasco. Acum, ca aveam pe deplin certitudinea tepeii m-am enervat si m-am hotarat sa recuperez tot ce pot, asa ca am recuperat semintele, pe care le-am spalat si le-am lasat la uscat.

Sunt usor picante si le voi pune in rasnita de piper. Macar vor fi un plus de gust pentru alte salate.....



Tips

In cazul in care credeti ca puteti coace fructe acasa, incearca prima data cu cantitatati minime, ca sa reduci din pierderi........

3 comentarii:

  1. Pare interesant trebuie sa incerc si eu aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand faci sa-mi spui si mie cum iese!

    RăspundețiȘtergere
  3. Semintele de papaya când le sfărâme miros a fum sau praf de pușcă. Cum pot sa scap de miros?

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!