04 aprilie 2011

Paste de primavara

Daca tot am fost la expeditie prin piata, m-am gandit ca ar fi foarte bune niste paste cu iz de primavara. De aia am ales niste farfalle, ca ce altceva spune mai bine ca este primavara decat niste fluturi dragalasi?

Italienii combina orice cu pastele: dovlecei, zucchini, broccoli, fasole verde, fasole boabe, ciuperci, carne, peste, fructe de mare......orice planta sau vietate de pe pamant, aer sau mare, merge perfect cu pastele fainoase.



Dificultate-simplu
Timp-15min
Cost-mediu



Ingrediente
  • 1 dovlecel tanar, de aproxim 200g, poate fi si un zucchini
  • 2 fire fragede de ceapa verde
  • 100g branza regina blue, sau orice branza cu mucegai albastru(cred ca merge si un mucegai alb)
  • 100ml smantana uht 30%, 365 de la megaimage
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 300g paste scurte, eu am folosit farfalle
  • Sare de mare
  • Piper proaspat macinat



Mod de preparare



Curatati dovlecelul de coaja. Taiati felii subtirele pe care le mai taiati apoi in trei. Intr-o tigaie pui uleiul si dovleceii si ii calesti.



Intr-o alta oala pui apa la fiert, iar atunci cand a inceput sa fiarba pui sarea si pastele.



Adaugi ceapa taiata fin si mai calesti jumate de minut (nu o calesti, doar o inmoi putin, pentru ca ultimul lucru pe care ti-l doresti pentru reteta asta este sa ai ceapa calita). Nu calesti dovlecelul pana se inmoaie, ci il lasi putin al dente.



Tragi de pe foc si adaugi smantana si branza taiata in feliute. Pui iar pe foc si lasi sa se topeasca branza in smantana.



Intre timp pastele tale sunt fierte al dente, asa ca le scurgi si le pui in tigaia cu dovleceii si sosul alb.



Amesteci bine si mai tii pe foc 20-40 de secunde. Dai la masa fierbinti pastele primavaratice, cu piper proaspat macinat si eventual un fir de ulei de masine si parmezan ras.



Tips

Pastele sunt rapide iar combinatia cu sosul cremos, dovlecelul al dente, izul fin de ceapa verde si piperul proaspat macinat le fac irezistibile. Un pahar de vin alb sau chiar roze si gata, ai un pranz simplu si gourmet. Este bine sa le dai la masa fierbiti, dar incercati putina conversatie un minut-doua, pentru ca sosul va capata astfel consistenta perfecta.

2 comentarii:

  1. Arata ca o bucatica de rai. Abia astept sa vina primavara (pare aproape dar totusi asa de departe). As avea si o intrebare: ai propune sa inlocuiesc dovlecelul cu altceva? (da, exista persoane caror nu le place dovlecelul :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina, esti foarte draguta:)))
    cred ca nici zucchini nu ti-ar placea.....broccoli atunci??? Cred ca merg: sunt verzi, buni si lasa-i al dente.

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!