05 aprilie 2011

Jardinièra de la fereastra bucatariei-5-Patrunjelul cret

Patrunjelul cret




Ce ai putea sa mai pui in jardinièra? Patrunjel este foarte util! Nu iti inchipui ca acum o sa iti cresti singura tot patrunjelul pe care il vei folosi de acum incolo, pentru ca in mancare se foloseste cate o legatura de patrunjel la un fel! Dar ca sa decorezi ceva facut in casa cu o frunza de patrunjel cret este foarte dragut!

Cum poti “salva” un sandvis cu salam de Sibiu? Cum ai da-o tot a aperitiv de nunta/inmormantare arata! Pui o frunza de patrunjel cret si arata si a gustare mancabila.

Cum se creste???



Iei seminte de la market( de patrunjel cret), il presari cam in vremea asta deasupra pamantului (luat si ala din market, ca nu am de unde din alta parte), il uzi regulat si incet, incet iese patrunjelul din jardinera

Il tunzi la nevoie, nu tot odata, ci frunzele mai batrane inainte, ca el sa poata sa creasca la loc. Nu este mare filozofie, dar este decorativ, low-cost si este cel mai proaspat patrunjel pe care l-ai mancat!

7 comentarii:

  1. Am pus şi eu pătrunjel creţ acum câteva zile şi mă uit la el dimineaţa (când îl ud) şi seara (când vin acasă) şi-l tot aştept...
    Soiul ăsta îmi place foarte mult (comparativ cu celălalt cu tulpinile luuuuungi şi frunze mari).
    Al tău e foarte fain.
    Te anunţ când apare şi-al meu. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si eu faceam exact la fel! prima data il astepti sa creasca, sa vezi ceva verde, dupa care, te intorci cu spatele si cand te uiti....gata, e cretuliu, verziu si gata de impodobit farfurii cu mancare!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Albinuta, ma bucur ca ti-am dat o idee!

    RăspundețiȘtergere
  4. S-a împlinit o lună de când am pus pătrunjelul creţ. Acum e măricel. În seara asta am folosit prima dată din el, am ornat o mâncare de cartofi.
    (Nu e chiar aşa de creţ cum promitea pe pachet şi cum îl văd şi pe-al tău în poză, dar... în fine, e pătrunjel :)).

    RăspundețiȘtergere
  5. @Teodora, felicitari pt patrunjelul tau! Cand mai treci pri supermarket pe la raftul cu seminte, acum cat mai sunt, incearca sa iei si alte seminte, de la firma diferita, si le sadesti pe langa cel batran si cresc fara probleme! Nu mai stiu ce firma am folosit eu, dar si eu am seminte tot din supermarket, asa ca....

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!