Rar mi se intampla sa cumpar anume ingrediente pentru un anumit fel de
mancare. Cel mai des mi se intampla sa ma plimb pe langa rafturi si sa cumpar
ce imi sare in ochi ca fiind la promotie, sau deosebit. Odata puse cumparaturile
prin dulapuri, camara sau frigider, incep sa ma gandesc cum as putea sa le
combin astfel incat sa nu gatesc acelasi fel de mancare pe care l-am mai facut
de 7 ori in ultima luna. De aici, nu este decat un singur pas pana la ati da
frau liber imaginatiei: sa ai incredere in intuitia papilelor tale gustative! Este evident ca vei da si niste
rateuri din cand in cand dar....cum zice americanul:”Good judgement comes from experience and experience comes frombad
judgement”
In fiecare zi, pe
langa vesnica intrebare ”ce gatesc astazi” mai suntem chinuiti de varianta “ce
imi iau la pachet maine” . In spiritul acestei intrebari, am gatit astazi
pentru maine: nu se prea poate numi gatit pusul apei la foc, dar daca tot ne-am
apucat.......
Dificultate-ridicol
de simplu
Timp-10min
Cost-mediu
Ingrediente
- 180g, sau 2 conserve de ton intreg de
90g
- 150g paste cu spanac, dar poate fi
orice tip de pasta, atat timp cat este de grau dur si pasta scurta
- 1 morcov mare
- 1 conserva de porumb dulce
- 3-4 linguri de ulei de masline-eu am
folosit o combinatie de 2linguri ulei de masline extravirgin si 2 linguri
de uei de masline cu aroma de lamaie
- Piper proaspat macinat
- Suc de lamaie daca ti se pare ca este
nevoie
Mod de preparare
Pui la fiert o
cratita cu apa pentru fiert pastele.
Scurgi porumbul
de lichidul din conserva si il pui in bolul in care vei face salata.
Adaugi tonul
scurs de lichid-daca a fost in apa.
Cureti morcovul
si il tai dupa cum ai chef sau il dai pe razatoare, eu l-am taiat pe tot
folosind acelasi instrument pentru curatat si mi-au rezultat niste fasii lungi
si foarte subtiri de morcov, pe care mai apoi le-am taiat ca sa poata fi luate
cu usurinta cu fuculita.
Pui pastele la
fiert, le ferbi al dente. Le scurgi bine si le adaugi peste restul
ingredienteleor.
Adaugi uleiul de
masline, uleiul cu aroma de lamaie, piperul si amesteci cu grija.
Tips
Este perfecta
pentru pachet: poate fi mancata ca atare, nu necesita paine, nu are miros
puternic, se potriveste foarte bine in casoleta, are legume, carbohidrati cu
eliberare lenta, cu eliberare rapida, proteine si uleiuri de buna calitate.
Este echilibrata, ca si ingrediente fara sa fie foarte bogata in calorii. Este
mancarea perfecta pentru serviciu: te hraneste si iti va tine de foame pana
ajungi acasa.
Foarte delicios pachet! o salata pe placul meu.
RăspundețiȘtergereFoarte bun!
RăspundețiȘtergereNicole, reteta este inedita, combinatia clasica devine eveniment. Nemtoaica mea a citit-o si vrea diseara sa prepare o transa. Trebuie sa ii procur paste cu spanac, m-ai bagat in belea.
RăspundețiȘtergere