Pagini

19 februarie 2012

Salata de ton pentru pachet


Rar mi se intampla sa cumpar anume ingrediente pentru un anumit fel de mancare. Cel mai des mi se intampla sa ma plimb pe langa rafturi si sa cumpar ce imi sare in ochi ca fiind la promotie, sau deosebit. Odata puse cumparaturile prin dulapuri, camara sau frigider, incep sa ma gandesc cum as putea sa le combin astfel incat sa nu gatesc acelasi fel de mancare pe care l-am mai facut de 7 ori in ultima luna. De aici, nu este decat un singur pas pana la ati da frau liber imaginatiei: sa ai incredere in intuitia papilelor tale gustative! Este evident ca vei da si niste rateuri din cand in cand dar....cum zice americanul:”Good judgement comes from experience and experience comes frombad judgement”


In fiecare zi, pe langa vesnica intrebare ”ce gatesc astazi” mai suntem chinuiti de varianta “ce imi iau la pachet maine” . In spiritul acestei intrebari, am gatit astazi pentru maine: nu se prea poate numi gatit pusul apei la foc, dar daca tot ne-am apucat.......



Dificultate-ridicol de simplu
Timp-10min
Cost-mediu


Ingrediente

  • 180g, sau 2 conserve de ton intreg de 90g
  • 150g paste cu spanac, dar poate fi orice tip de pasta, atat timp cat este de grau dur si pasta scurta
  • 1 morcov mare
  • 1 conserva de porumb dulce
  • 3-4 linguri de ulei de masline-eu am folosit o combinatie de 2linguri ulei de masline extravirgin si 2 linguri de uei de masline cu aroma de lamaie
  • Piper proaspat macinat
  • Suc de lamaie daca ti se pare ca este nevoie





Mod de preparare



Pui la fiert o cratita cu apa pentru fiert pastele.



Scurgi porumbul de lichidul din conserva si il pui in bolul in care vei face salata.



Adaugi tonul scurs de lichid-daca a fost in apa.


Cureti morcovul si il tai dupa cum ai chef sau il dai pe razatoare, eu l-am taiat pe tot folosind acelasi instrument pentru curatat si mi-au rezultat niste fasii lungi si foarte subtiri de morcov, pe care mai apoi le-am taiat ca sa poata fi luate cu usurinta cu fuculita.



Pui pastele la fiert, le ferbi al dente. Le scurgi bine si le adaugi peste restul ingredienteleor.
Adaugi uleiul de masline, uleiul cu aroma de lamaie, piperul si amesteci cu grija.


Tips
Este perfecta pentru pachet: poate fi mancata ca atare, nu necesita paine, nu are miros puternic, se potriveste foarte bine in casoleta, are legume, carbohidrati cu eliberare lenta, cu eliberare rapida, proteine si uleiuri de buna calitate. Este echilibrata, ca si ingrediente fara sa fie foarte bogata in calorii. Este mancarea perfecta pentru serviciu: te hraneste si iti va tine de foame pana ajungi acasa.


3 comentarii:

  1. Foarte delicios pachet! o salata pe placul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicole, reteta este inedita, combinatia clasica devine eveniment. Nemtoaica mea a citit-o si vrea diseara sa prepare o transa. Trebuie sa ii procur paste cu spanac, m-ai bagat in belea.

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!