08 august 2011

Inghetata de visine







Dificultate-o joaca de copii
Timp-cat sa prepari un ceai,plus timpul de inghetare
Cost-in sezon,ieftin ca braga

Ingrediente

  • 400 g visine fara samburi,proaspete sau inghetate
  • 300ml frisca lichida sau smantana dulce UHT, 30% grasime
  • 1 plic de zahar vanilat Burbon
  •  cateva visine pt decor si eventual frunze de menta
Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie se pun intai visinile si se mixeaza pina ajung un piure dupa care se adauga vanilia si frisca(rece,din frigider) si se bat pana frisca devine consistenta.Se gusta si daca mai este nevoie de zahar/fructoza se poate adauga dupa gustul fiecaruia,dar mie imi place usor acrisoara asa ca nu ii adaug zahar.
Se pune la inghetat in frigider,de preferat in recipient de metal si nu de plastic(pentru ca plasticul este izolator).Se taie felii sau se foloseste o cupa de inghetata.
Indiferent de prezentare este absolut delicioasa mai ales in zilele calde de vara

Tips

Poti pastra pungute cu visine fara samburi in congelator si le poti pune in robot inghetate scurtand astfefel timpul de preparare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!