Ce as putea sa zic despre rosii si n-a fost spus inainte de altcineva? Nimic probabil! Si pentru ca nu tin sa reinventez roata sau mersul pe jos, am sa zic si eu ce altii au zis inaintea mea:
Daca ar fi sa fac o lista in care sa trec mancarurile nationale, pe langa salata de vinete as trece cu siguranta salata de rosii cu branza! Dar nu orice rosie este rosie de salata! Nu orice rosie luata de prin supermarket e buna de salata de rosii: doar rosiile alea de gradina, care miros in piata de la 1metru departare. Daca tragi pe nas aroma asa de rosie ti se umple sufletul de vara si de soare!
Rosiile astea de gradina sunt bune asa, goale, si atunci cand le tai, cu cutit de ala mai vechi si prost ascutit, ti se scurge sucul ei bogat in castron, asta numai dupa ce a luat-o, asa de nebun, in jos pe mana ta, caci abia a scapat din haina aia stramta de-l tinea pe el in rosie!
Si ce nu poti sa faci cu asemenea rosii: supa de rosii, cu mult patrunjel verde, mancata rece si groasa, si rosii umplute de carnuri si apoi inecate in iaurturi sau smantani, sau, de cele mai multe ori, salata de rosii cu branza care isi lasa ea sosul ei legat de ulei si parfumat cu piper negru, numai bun de adunat cu dumicati de paine prospata si cojoasa!
Despre rosiile alea mici, sa nu credeti ca au mai putin gust decat astea mari: le ti reci si le mananci ca pe struguri, langa un sandvis banal si iti explodeaza gustul lor dulce de rosie mica si mandra de conditia ei de rosie.
Rosiile sunt o simpla leguma si se zice ca este sanatoasa si plina de antioxidanti, dar este un fel de mancare in ea insasi, asa ca nu le ocoliti la piata sau aiurea, dar luati numai rosii adevarate, nu de astea inrosite cu carioca sau cu solarul!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!