Supa de vita trebuie sa fie simpla, in opinia mea, ca sa poti simti aroma subtila a carnii de vitel. In acelai timp, mie imi place sa fie putin picanta si adaug 2 lingurite de piper boabe, piper verde, pe care il las sa fiarba tot atat timp cat fierbe carnea. Rezultatul...este o supa cu gust fin, usor dulceag de la mocovi, cu o aroma fina de piper, sau mai pregnanta daca alegi sa mesteci acel piper atunci cand il intalnesti in supa ta.
Dificultate-foarte simplu
Timp-60-90-120min, depinde daca ai carne de vita sau de vitel
Cost-depinde de pretul la care iei vitelul sau vita
Ingrediente pentru o supa de 2,5 l
- 2 morcovi mari
- 1 albitura
- 300g vita sau vitel
- Taitei, mie imi plac cei putin mai lati
- 2 lingurite de piper boabe, daca iti place ceva aromat
- 1 foaie de dafin
- Sare de mare
- Patrunjel verde
Speli carnea, cureti albitura, morcovul si le pui pe toate intr-o oala, adaugi apa ca sa le acopere, adaugi piper boabe, daca iti place mai aromat, o frunza de dafin si lasi la fiert o ora-doua, pana canea devine frageda.
Se scoate carnea si se lasa la racit. Le fel faci si cu morcovii si albitura. Atunci cand sunt racite, le poti taia rondele. Eu nu mai pun decat un singur morcov, carnea si adaug cativa taitei, sare de mare si patrunjel verde tocat.
Tips
Este o supa perfecta pentru o cina tarzie, calda, satioasa dar foarte usoara! Imi spunea o prietena ca de multe ori, iarna, acum e cam primavara afara, ii place sa bea in cana, doar supa, fara nimic in ea, cu cateva saratele alaturi! Poti face exact asa si folosesti carnea si vegetalele la altceva!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!