Fierbinti sau reci sunt bune ca si garnitura sau ca o gustare rapida!
Dificultate-medium
Timp-30min
Cost-ieftin
Ingrediente
- 6 cartofi fierti in coaja, medii
- 3oua
- 200g branza sarata sau cascaval
- Piper proaspat macinat, 1lingurita
- 150g faina
Mod de preparare
Fierbi cartofii in coaja si ii lasi sa se raceasca.
Ii decojesti, ii pasezi piure cu o furculita sau cu un zdrobitor de cartofi.
Adaugati 200g de branza sau cascaval ras, adaugi 3 oua, piper proaspat macinat cam 1lingurita si amesteci cu ajutorul furculitei pana se omogenizeaza pasta. Se adauga faina si amesteci din nou.
Formezi din pasta de cartofi un carnat lung pe care il dai prin faina, atat cat sa il poti modela iar apoi prin pesmet. Il tai bulete si il pui la prajit in ceaun in baie de ulei.
Este bine sa faci toate buletele, sa le dai prin pesmet si sa le asezi pe farfurii intinse, pentru ca ele se prajesc repede si risti sa le arzi daca modelezi si prajesti in acelasi timp.
Le prajesti pe ambele parti si le scoti pe servet de bucatarie pentru a indeparta surplusul de ulei.
Tips
Sunt bune si calde si reci, moi si putin cremoase datorita cascavalului. Sunt gustoase si merg foarte bine la bere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!