Acest orez se situeaza unde va granita intre garnitura si salata. Este un fel de mancare usor, de vara, datorita cubuletelor de ardei gras crocante, aromei fine a piperului proaspat macinat si a gustului inconfundabil al patrunjelului verde. Orezul de vara insoteste cu aceasi eleganta atat un peste cat si o alta carne, dar se poate descurca la fel de bine si pe post de salata.
Dificultate-nu-ti trebuie indemanare
Timp-15-20 min
Cost-ieftin
Ingrediente
- 200g orez, cu bobul lung, eu folosesc orez prefiert
- 1 ardei gras verde sau rosu, dupa preferinte
- Jumatate de legatura de patrunjel
- Sare de mare grunjoasa
- Piper proaspat macinat
- 3 linguri bune de ulei de orez sau de masline
Orezul se fierbe in apa pentru aproximativ 10 min, dupa care se acopera cratita cu un capac, se da focul foarte tare pentru 20 de secunde dupa care se stinge si se lasa pentru 10 minute cu capacul pus, fara sa umblam la el, astfel incat orezul se umfla. Intre timp toci patratele ardeiul gras, nu prea mici, cam ca un patrat cu latura de 0,5cm si tai fin patrunjelul.
Indepartezi capacul de pe cratita si ar trebui ca sa nu ai apa, iar orezul sa fie umflat. Daca ti-a ramas apa, data viitoare pune mai putina si acum incerci sa o scurgi bine. Se adauga ardeiul gras, sare de mare grunjoasa, patrunjelul, piperul proaspat macinat si uleiul si se amesteca ingredientele.
Tips
Este o garnitura usoara si versatila potrivita sezonului cald deoarece este foarte buna si rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!