25 august 2010

Cartofi taranesti



Pentru ca azi am gasit in frigider o bucata de sunculita ardeleneasca, afumata exact atat cat trebuie, sarata cat sa nu-ti pice greu, m-am gandit ca as putea face niste cartofi taranesti, cartofi care sa imprumute din gustul si mai ales aroma sunculitei.




Dificultate-trebuie sa te chinui putin sa gasesti sunculita buna si putintel afumata

Timp-40min
Cost-scazut




Ingrediente


  • 100g sunculita buna, afumata, dar daca nu ai bacon-ul poate fi o alegere buna
  • 700g cartofi curatati
  • Sare de mare grunjoasa
  • Piper proaspat macinat
  • Facultativ- 1lingura de ardei dulce uscat sau 1 lingura de frunze uscate de rozmarin




Mod de preparare


Se curata cartofii, se pun la fiert in apa care clocoteste cu 2 linguri de sare grunjoasa, ca la paste si se lasa pana sunt facuti. Se scurg bine de tot intr-o strecuratoare, se taie sunculita felii subtiri si apoi bucati late de macar 1cm si se arunca printre cartofi. Se stropesc cartofii cu putin ulei aromat, adica ulei cu usturoi, cu ardei iute sau cu busuioc, se presara cu piper si se da la cuptor la temperatura mare 15 min, ca sa se rumeneasca sunculita.Poti lua reteta de ulei aromat cu ardei iute de aici.

Nu ii mai trebuie sare deoarece cartofii au fiert in apa sarata.

Tips


Se mananca fierbinte cu o salata verde sau muraturi dar poate fi si o garnitura la o friptura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!