31 iulie 2016

Dulceata de ceapa rosie

Dulceata de ceapa rosie, poate cea mai traditionala dulceata de fitze... cum sa nu o fac? Implica costuri reduse si putina munca- perfect pentru mine! Ingrediente 600g de ceapa rosie - am cantarit-o curatata deja 450g de zahar 1 foaie de dafn 80 ml de vin 3 linguri de otet balsamic
Timp aprox 1 ora, plus cateva ore de stat la macerat Metoda de lucru Se curata ceapa si se taie rondele subtiri Se pun feliile de ceapa, zaharul, vinul, otetul balsamic si foaia de dafin la macerat intr-o cratita, acoperita de folie alimentara, la rece pentru cateva ore.
Se pune pe foc, dupa timpul petrecut la macerare pana cand ceapa devine sticloasa iar siropul este bine legat. Se pune fierbinte in borcane. Cam atat! Se consuma dupa cateva saptamani, dupa ce toate aromele s-au amestecat. Poate insoti un platou de branzeturi, carne...

2 comentarii:

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!