27 august 2011

Rasfat de dimineata




Atunci cand eram copil era un singur fel de iaurt: cel la borcan, cu capac de staniol argintiu care sarea singur cand ti-era lumea mai draga! Era 1 leu si imi amintesc ca se aduceau doar cateva navete la paine- acolo unde se vindea el. S-ar putea sa nu fi fost foarte gustos, dar eu asa mi-l amintesc: zanganind cu lingurita pe fundul borcanului pana adunam si ultima picatura de iaurt.



Oricum zanganeai cu borcanele goale de iaurt/sana pana la magazin si inapoi, pana le sareau capacele, dar nu era nicio problema: iaurtul era de acela vartos si nu curgea din borcan!
Probabil ca de aia nu ma pot obisnui cu gustul iaurtului cu fructe de la magazin: mi se pare ca nu are nimic de-a face cu gustul iaurtului cu fructe adevarat. Este prea dulce, prea colorat, nu gasesc fructele si imim lasa un gust ciudat pe limba......



Mi-a adus mama o galetusa de mure culese proaspete dintr-un rug de pe un deal, inconjurat de urzici rele ( dar mama nu s-a lasat!) si pentru ca aveam niste miere de salcam in bucatarie am facut iaurt cu mure si o cafea neagra perfecte pentru un mic dejun de week-end!

Dificultate-simplisim doar daca le ai pe toate in casa
Timp-3minute
Cost-depinde daca fructele le culegi de prin padure tu sau le cumperi de prin piete


Ingrediente

  • 3 linguri de mure ( sau orice alte fructe)
  • 200g iaurtul preferat ( ar fi perfect un iaurt de acela grecesc pe care daca te straduiesti il poti taia chiar si feliiJ)
  • 2 lingurite pline de miere ( de care vrei tu-eu o prefer pe cea de salcam)




Mod de preparare

Speli fructele, le lasi pe un prosop de hartie ca sa se usuce bine. Se pune iaurtul intr-o ceasca sau alt recipient haios, adaugi murele si apoi le “imbraci” bine in 2 lingurite de miere. 





Oricum tine recipientul cu miere pe aproape, ca poate cineva vrea mai dulce....
Faci o cafea buna si gata rasfatul de dimineata!




Tips

Daca ai ceva fructe si ceva iaurt te invit sa te rasfeti sau sa gusti un adevarat iaurt cu fructe si nu un iaurt cu E-uri si zahar!


3 comentarii:

  1. Eu ador iaurtul cu fructe! Mai ales cel cu caise îmi place, dar nu mă dau înapoi nici de la celelalte.

    Arată grozav micul dejun pe care ni-l propui mai sus (ai făcut poze faine!).

    Cât despre partea cu borcanele şi copilăria, zău dacă nu mi-au răsărit instantaneu în faţa ochilor borcanele de-atunci (eu le-am prins şi pe cele mari, şi pe cele mici).
    Soră-mea mânca iaurtul cu zahăr, mie nu-mi plăcea nici să mă baţi cu băţu'.
    Paradoxal, acu-mi place iaurtul dulce (cu fructe). :)
    (Am şi o o întrebare: pe vremea lu' ceaşcă de ce nu ne dădea prin cap să ne punem fructe în iaurt? :) Ba dimpotrivă, ni se părea că cele două se exclud reciproc, nu?)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Teodora: si eu cunosteam copii care preferau iaurtul cu zahar, dar mi se parea cel putin ciudat! Nu cred ca puteam concepe alaturarea fructelor iaurtului......pentru asta ne-a trebuit o revolutie! (departe de mine sa cobor caderea lui ceasca la nivelul iaurtului cu fructe) dar este genul de amanunt definitoriu( cum le numesc eu). Aveam pe atunci o anume mentalitate si un anume fel de a gandi care se incadra mai mult sau mai putin in guide line-ul oficial. Iaurtul cu fructe( un lucru absolut simplu, dar tinea de creativitate pana la urma) nu intra in sabloanele cu care eram obisnuiti sa lucram.

    RăspundețiȘtergere
  3. Can add to the beauty of the landscape when used correctly.
    Mulch will reduce weed growth and prevent new weeds from growing in the garden.
    In this same respect, mulch aids in the prevention of soil
    splashing onto plants.

    Also visit my web blog ... mulching

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!