19 martie 2011

Tartine cu omleta jumari pentru dimineata

Unul din alimentele mele preferate din toate timpurile este oul: fiert moale, fiert tare, omleta, jumari, simplu sau cu ceva pe langa, oul este pentru mine o masa intreaga. Si daca este sa spun ce imi place la ou cel mai mult ar trebui sa marturisesc ca galbenusul este partea mea favorita. In copilarie singura boala pe care imi era frica sa o fac era hepatita pentru ca vazusem eu la colegii mei ca dupa ce facusera hepatita nu mai aveau voie sa manance tot felul de alimente printre care galbenusul oului, ceea ce mi se parea inspaimantator, recunosc. Cine se poate abtine sa nu adune galbenusul unui ou prajit cu un dumicat de paine?

Nu sunt un mare fan al omletei clasice si de multe ori mi se pare ca e prea uleioasa sau ca gustul de ou se pierde pe undeva pe drum, dar omleta jumari mi se pare facuta aproape doar din galbenusuri si mai mult decat atat, ca pastreaza ceva din textura usor cleioasa a galbenusului.



Dificultate-simplu, ca doar toata lumea stie sa faca un ou
Timp-5min
Cost-ieftin



Ingrediente pt 2 persoane

2oua
2 felii de paine prajita
1 triunghi de branza topita sau o lingura de smantana
Sare, piper proaspat macinat
Un stop de ulei pentru tigaie



Mod de preparare

Pui putin ulei in tigaie (putin de tot) si lasi sa se incinga tigaia pentru 10-15secunde. Spargi oualele in tigaie si incepi sa le amesteci cu ajutorul unei furculite.



Adaugi triungiul de branza topita sau smantana si continui sa amesteci.



 In maximum 1 minut oualele tale jumari sunt perfecte.



Tot ce ai de facut este sa le pui pe o felie de paine prajita, sa le presari cu un strop de sare si piper proaspat macinat.




Tips

Poti adauga 2-3 fire de marar impreuna cu cateva fasii de somon fume peste tartinele cu omleta jumari.

2 comentarii:

  1. Grozavă ideea cu brânza topită în acest context.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,ii da o textura mai fina...Sunt un mare fan al branzei topite!

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!