Cata zapada este
afara!!! Cred ca nu am mai vazut asa zapada de cativa ani buni; si asta pentru
ca tot vorbeam cu o colega, ca la noi nu a fost iarna, ci o toamna prelungita,
dupa care iarna a venit asa,din intamplare, intr-o duminica...
A dat Dumnezeu
iarna de nu o putem duce-cum ar zice mamaie.
Daca nu trebuie
sa ajungi nicaieri la o ora fixa, daca nu trebuie sa fii in alt oras sau ar
trebui sa faci cateva drumuri, iarna este foarte amuzanta. Te face sa
rascolesti debaraua in cautarea saniei, sa iti pierzi manusile la bulgarit
(toata lumea stie ca manusile te impiedica sa faci bulgari perfecti), sa vii cu
zapada in par si prin buzunare dupa ce te-ai trantit benevol in zapada groasa.
Am facut o reteta
verde, cu spanac, ca sa imi dea forta sa ma bat cu zapada dar foarte rapida, ca
sa nu imi ia din timpul de joaca! Va amintiti ca atunci cand eram copii si ne
jucam “pe-afara” cel mai rau era cand te striga la masa?
Dificultate-foarte simplu
Timp-15min
Cost-mediu
Ingrediente
- 500g paste grau dur, mai mari ca si
format, eu am folosit rigatoni, dar poti folosi pene, farfale, spirali
- 450g spanac tocat( inghetat,l-am luat
de la Lidl unde era 2lei 450g)
- 200ml smantana dulce UHT
- 200g gorgonzola dolce (tot la Lidl am
gasit 200g cu 10 lei)
- Sare de mare
- 3-4 linguri de ulei extravirgin de
masline
Mod de preparare
Inainte de ati
sufleca manecile si a te apuca de gatit, pui o oala mare cu apa la fiert pentru
paste. Atunci cand incepe sa fiarba, adaugi sarea de mare (cam o lingura rasa),
dupa care astepti sa fiarba iar si adaugi pastele pe care le fierbi 7-8min, al
dente.
Intr-o cratita
generoasa pui uleiul de masline, adaugi spanacul pe care il tii 3-4 minute pe
foc, adaugi smanatana dulce si gorgonzola rupta in bucati mici.
Acest sos il tii
pana devine omogen, deci toata gorgonzola este topita si incorporata in sosul
tau. Daca pastele nu sunt inca facute, tii sosul pe foc mic pana sunt gata
pastele.
Atunci cand
pastele sunt facute, le scurgi si le adaugi peste sos, le amesteci astfel incat
sosul de spanac si gorgonzola sa le imbrace bine de tot si le mai tii pe focul
acela mic inca 1 minut.
Le servesti calde
la masa, pentru ca pe masura ce se racesc sosul devine din ce in ce mai
consitent, datorita gorgonzolei.
Tips
Adauga un vin bun
la pastele acestea cu spanac si gorgonzola si ai o masa delicioasa si
consitenta intr-un timp record.
Se pot manaca
foarte bine si reci, deci pot fi luate la pachet la serviciu fara probleme.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Anunta-ma de orice vrei, aici!
Let me know, here!