19 aprilie 2013

Mic dejun exotic - Paine prajita cu unt de cocos si miere





Suntem in plin post al Pastelui si stiu ca multe persoane, mai ales spre ultimele saptamani, respecta acest post.

Sa mananci un mic dejun bun, rapid, sanatos si variat este destul de greu de dificil. In general trebuie sa alegem intre 3 variante generice:
-mic dejun Nordic-gen oua, mezel, carnaciori prajiti, paine, cafea-specific zonelor cu climat mai rece
-mic dejun mediteraneean-o tartina dulce/ o felie de prajitura/ 2 fursecuri si cafea neagra, intalnit in zonele cu un climat mai cald
-sau micul dejun American-cereale cu lapte si cafea si ceva fructe

  De aceea va propun un mic dejun de post, dar  exotic si mediteraneean in acelasi timp-Paine prajita cu unt de cocos si miere.

 Dificultate-extrem de simplu
Timp-5min
Cost-mediu-spre scumput ( este 12 lei 900g de ulei de cocos, iar curierul 14 lei, asa ca deine rentabil cand cooptezi cativa prieteni si colegi si faci o singura comanda si uite link-ul de unde l-am luat eu, dar sunt convinsa ca mai sunt si alte locuri)




Ingrediente


  • 1 lingurita (per felie de paine) de unt de cocos

  • Miere naturala

  • Felii de paine prajita-de care vrei tu-de secara, simpla, pave, cu malai……Eu am socotit destul de simplu-o felie de persoana, dar….este sambata, deci iti poti face de cap






Ok, nu este mare filosofie, evident! Pui painea la prajit in prajitor, pui cafeaua in cafetiera, scoti untul de cocos din frigider( nu stiu ce sfat sa va dau-la caldura actuala devine devine destul de moale, daca il tii in frigider te cam chinui putin), il intinzi pe paine, adaugi miere-sau dulceata de capsune de exemplu-si le mananci alaturi de cafea.





Untul de cocos are o textura foarte fina si un gust ce iti aminteste putin de nuca de cocos. Este excelent de unul singur, dar ca si combinatie este extraordinar!


Tips

Cred ca ati realizat ca de fapt va propun sa luati in considerare untul de cocos( sau uleiul de cocos) ca si aliment de consumat zi de zi. Din punctul meu de vedere este un aliment care poate inlocui cu succes margarina in perioadele de post sau untul in tot timpul anului.



Untul de cocos- ii zic unt, pentru ca asta este aspectul sau la o temperatura sub 25-30 de grade, este de fapt un ulei, extras din nuca de cocos. Este adevarat ca face parte din categoria grasimilor saturate, dar este saturat in mod natural si nu artificial ca margarina.
Este un ulei cu lant mediu de atomi de carbon, ceea ce il face usor absorbabil si usor prelucrabil de catre organism. Este foarte bogat in acid lauric, care are 2 proprietati foarte interesante: contribuie la cresterea colesterolului bun (HDL) si are proprietati antimicrobiene.





Pe langa uzul in cosmetica( il puteti folosi asemenea unei creme de maini/corp, masca de par—il spalati cu sampon dupa1-3 ore) se pare ca contribuie la arderea grasimilor din depozitele adipoase ale organismului.



Am gasit o multime de lucruri bune despre uleiul de cocos, asa ca vi-l recomand, ca si grasime alternative de prajit sau de consumat sub forma tartinabila. Doza recomandata, este de aprox 3lingurite pe zi, asa ca, puteti avea un mic dejun regesc cu unt de cocos, paine prajita, cafea calda, miere sau ceva gemuri de prin camara!

8 comentarii:

  1. hi JOJO kindly deliver me a video on the best ways to make pcb using laser printer
    and ferric chloride.

    Here is my website; xerox phaser 8560 ld

    RăspundețiȘtergere
  2. Problem solve with Samsung ML-1520 on WIN 8 Pro 64 little bit.

    Thanks to you !!!!!!
    Great !!!!!!

    Here is my web-site ... xerox phaser 8560 color printer

    RăspundețiȘtergere
  3. ... and a development in to "4D" printing.

    Here is my web site - xerox phaser 8560 maintenance kit

    RăspundețiȘtergere
  4. Sir, pls send that video clip to my email I.D. It will certainly be support
    ful 2 make pcb effortless. Thankyou.

    Feel free to visit my web site: xerox phaser 8560dn driver

    RăspundețiȘtergere
  5. That was entitled to more closer focus and I'll deal with them in separate blog articles: 3D printing, and mobile app.

    my blog - xerox phaser 8560mfp ink *poplifeapp.com*

    RăspundețiȘtergere
  6. No way to alphabetize after you arrangement the initial
    tags, but it is very quick to make use of Ctrl+F (locate function) to
    swiftly situate a label to edit or get rid of from your
    listing. Good luck!

    Feel free to surf to my page xerox phaser 8560 toner

    RăspundețiȘtergere
  7. Nice operate, Aaron. I managed to keep my Lexmark E210 printer (an ML-1210 clone) working along, now in Home windows 8.


    Here is my homepage xerox phaser 8560 review

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu l-am folosit pentru gatit pana acum… ci doar pentru par. Am si scris despre cateva masti. Poate va ajuta daca vreti s ava regenerati parul: http://www.grijapentrupar.ro/2015/11/06/ai-grija-de-parul-tau-intr-un-mod-natural-cu-uleiul-de-cocos/

    RăspundețiȘtergere

Anunta-ma de orice vrei, aici!

Let me know, here!