Pagini

Dulciuri

Smart Gourmet
Felul MEU principal!



Dulceata de smochine







Este toamna tarziu si asta inseamna ca smochinul meu din curte trebue pregatit de iarna, adica invelit ca un copilas, ca in vara urmatoare sa faca iar smochine.



Am cules o data cam 600g de smochine, pentru ca ele nu se fac toate odata ci se coc pe rand, astfel incat, daca ai un promisor de smochin in curtea ta, ai putea culege cam in 4-5 randuri cate 600g de smochine. Smochinele sunt micute, cam cat o moneda de 50 de bani, iar in comparativ cu smochinele uriase din supermarket sunt niste pitice. Sunt insa adunate cu grija dintr-un copac care nu este tratat cu chimicale asa ca pot fi o dulceata ecoJ


Prajitura inteligenta


Nu am mai mancat niciodata aceasta prajitura pana astazi. O sa intrebati de ce este atat de inteligenta? In primul rand, ingredientele sunt extrem de comune-lapte, oua, unt, zahar, faina iar in al doilea rand, ai o singura compozitie pe care o pui la cuptor iar prajitura finala are 3 straturi-la baza un strat asemanator unui flan, la mijoc un strat cremos iar la suprafata vei avea un strat asemanator pandispanului. Este aproape magica! J
Chiar este amuzanta prajitura, mai ales daca o faci in forma rotunda, pentru ca intr-o singura miscare ai un “tort instant”!










Chec cu aroma de portocala si 3 glazuri de sarbatoare













Unt de arahide














Melci cu scortisoara sau cinnamon rolls


Pentru ca afara totul este acoperit de zapada, am avut o pofta nebuna de niste melci cu scortisoara, copti in cuptor astfel incat toata casa sa-mi miroasa a scortisoara si a iarna. Reteta este simpla, doar ca necesita ceva timp pentru a creste aluatul, dar este duminica si nu ma grabesc nicaieri!

Dificultate-medie
Timp-3-4ore cu tot cu crescut si copt, dar timp efectiv de lucru, ar fi doar 30min
Cost-mediu









                                TIRAMISU











Friganele cu banane prajite si miere



Friganele....nu am mai mancat de cand eram copil, desi sunt atat de bune si se fac atat de simplu!!! Cand eram mica nu-mi era clara diferenta dintre friganele si frigarui, pentru ca erau al naibii e asemanatoare ca si denumire desi sunt atat de diferite. 








Inghetata de nectarine de casa



Vara trecuta, dintr-un motiv neelucidat pana acum, nu am avut chef de inghetata, desi am facut si de visine si de pepene galben, in schim anul asta as manca inghetata zilnic!
Am mancat tot felul de inghetata, de la mai toate firmele dar azi, am avut chef de ceva cu gust intens de fructe as ca am sacrificat cele 4 nectarine mari, copate si reci din frigider si le-am tranformat in inghetata. Timpul de facut efectiv inghetata este de doar 15min, dar timpul de refrigerare este tare lung daca este sa ma iau dupa pofta mea!
















 


                       

 


          Chec simplu de casa











                                             Cremsnit









                                                   Tort Amore















                                 Napolitana de casa








                                 Ciocolata de casa










                          Turta dulce
















                         Cantucci –biscotti italiani













 




                    


                                     



 





                    Panna cotta




                 Inghetata de migdale pralinate







    Inghetata de pepene galben


                     Inghetata de visine


-->

Dificultate-o joaca de copii
Timp-cat sa prepari un ceai,plus timpul de inghetare
Cost-in sezon,ieftin ca braga

Ingrediente

  • 400 g visine fara samburi,proaspete sau inghetate
  • 300ml frisca lichida
  • 1 plic de zahar vanilat Burbon
  •  cateva visine pt decor si eventual frunze de menta
Preparare

Intr-un robot de bucatarie se pun intai visinile si se mixeaza pina ajung un piure dupa care se adauga vanilia si frisca(rece,din frigider) si se bat pana frisca devine consistenta.Se gusta si daca mai este nevoie de zahar se poate adauga dupa gustul fiecaruia,dar mie imi place usor acrisoara asa ca nu ii adaug zahar.
Se pune la inghetat in frigider,de preferat in recipient de metal si nu de plastic(pentru ca plasticul este izolator).Se taie felii sau se foloseste o cupa de inghetata.
Indiferent de prezentare este absolut delicioasa mai ales in zilele calde de vara

Tips

Poti pastra pungute cu visine fara samburi in congelator si le poti pune in robot inghetate scurtand astfefel timpul de preparare.